Ezüstérmes lett a cukorbetegek magyar futsal válogatottja az Európa-bajnokságon

Kiemelt, Sport
Így örült a magyar válogatott a sikerének (a legfelső sorban jobbról az első Jacsmanik Attila)  //Fotó: Hevesi Tamás hivatalos honlapja
A második helyen végzett a a Hevesi Tamás által vezetett cukorbetegek magyar válogatottja a bukaresti Európa-bajnokságon. A fantasztikus sikerhez egy ifjú egri tehetség, Jacsmanik Attila is hozzájárult. 

Egészen drámai csatában, hosszabbításban dőlt el a cukorbetegek futsal Európa-bajnokságának döntője Bukarestben.

Az első félidőben a Hevesi Tamás vezette magyar válogatott kétgólos vezetésre tett szert, ám a szünetig egyenlítettek a horvátok. A második félidő első részében tovább tartott a horvát lendület, és 4–2-vel már az ellenfélnél volt az előny.

Szerencsére a csapat összekapta magát, és Brondics Péter, valamint Nagy Roland találatával egyenlített. Bár a négy gólt szerző Marko Markovic 39. percben szerzett gólja után elúszni látszott a döntő, Brondics fél perc múlva ismét egyenlített, hosszabbításra mentve a döntőt.

A kétszer ötperces ráadásban sajnos a horvátok rúgták az egyetlen gólt, Luka Ivanovic révén. Ugyan a magyar válogatottnak ezután is megvoltak a lehetőségei az újabb egyenlítésre, ezek kimaradtak, így Horvátország szerezte meg az Európa-bajnoki címet, a sorozatban ötödször döntőző magyar válogatottnak pedig sorozatban negyedszer az ezüst jutott.

A fantasztikus sikerhez egy fiatal egri játékos, Jacsmanik Attila is hozzájárult, aki évek óta oszlopos tagja a válogatottnak, és jelenleg a Diósgyőri VTK focistája. 

DIAEURO 2017
DÖNTŐ

Magyarország–Horvátország 5–6 (2–2, 5–5, 5–5) – hosszabbítás után
Magyarország: Tövisháti – Pinczés, Nagy R., Brondics, Jacsmanik. Csere: Földvári, Purguly, Czernai, Kanalas, Saláta. Kapitány: Hevesi Tamás
Gólszerző: Pinczés (2.), Saláta (9.), Brondics (28., 39.), Nagy R. (36.), ill. Markovic (14., 20., 25., 39.), Kocar (27.), Ivanovic (49.)

(MNO)

 

Vélemény, hozzászólás?