Amiért megéri előre gondolkodni

Nincs annál pihentetőbb érzés, ha felhőtlenül használhatjuk fel a pihenésre szánt időnket. Az utasbiztosítás kötése nem csupán az esetleges anyagi károk fedezése miatt fontos, de a biztosítás kiegészítőjeként egy olyan szakértői csapat segítségét is kérhetjük, akikkel jóval rövidebb idő alatt juthatunk el a fennálló probléma megoldásához és nem egyedül kell kitalálnunk, hogy mit is kellene tenni.

Minden biztosítás mást tartalmaz, ezért érdemes már a megkötés előtt utánajárni, hogy mire ajánlott megkötni. Ebben kérhetjük szakértő segítségét, de az utasbiztosítás kötése online is történhet. Ma már a webes felületeken is minden segítséget megkapunk akár személyes találkozó nélkül is. Javasolt teljeskörű védelmet biztosítani magunk számára, hiszen ebben az esetben tényleg semmin nem kell aggódni. A biztosítás megadott keretein belül gondoskodik rólunk abban az esetben is, ha elvész a csomagunk, de akkor is, ha netán balesettel vagy betegséggel állunk szemben.

Biztosításunk, melyek közül választhatunk

  • Klasszikus élet-, baleset-, vagy utasbiztosítás
    Egy átlagos nyaralás esetében is javasolt megkötni, azonban, ha tudjuk, hogy veszélyes tevékenységben fogunk résztvenni, mint például rafting, búvárkodás, esetleg sziklamászás, akkor pedig kötelező. A szolgáltatás az alap életbiztosításban foglaltak mellett tartalmazzák a csonttörésre, rokkantságra és a halálesetre történő kártérítést is.
  • Asszisztencia szolgáltatás
    Betegség vagy baleset esetén telefonon kérhetünk segítséget a biztosítónktól, minek során segítenek, hogy milyen problémával hova forduljunk. Külön köthetünk az autónkra is asszisztencia szolgáltatást, ami nem csupán a saját autó, de bérelt esetén is érvényes.
  • Poggyászbiztosítás
    Amennyiben repülővel utazunk mindenképpen érdemes megkötni, hiszen igen kellemetlen, amikor elvész vagy megsérül a csomag. Persze azonnal nem enyhíti a problémát, de a későbbiekben legalább megtéríti a veszteséget. Megkötéskor azonban jól olvassuk át, hogy mit tartalmaz a szerződés, mert előfordulhat, hogy egyes értékekre nem érvényes.

Gyakori hiba, hogy kizárólag a poggyászunkat biztosítjuk be. Ami, ha megsérül, esetleg elkeveredik az utazás során kevésbé jár megterhelő költségekkel, mint egy kórházi ellátás. Ennek ellenére az utóbbiról mégis hajlamosak vagyunk elfeledkezni. Természetesen senki nem szeret arra készülni, hogy a nyaralás során bármi rossz történhet vele vagy a családjával, esetleg kórházi számlát, vagy egyéb károk utáni költségeket kellene fizetnie, de jobb félni, mint megijedni alapon érdemes biztosítani magunkat.

Még a poggyászunkat legrosszabb esetben is néhány százezer forintból pótolni tudjuk addig egy síbaleset utáni ellátás jóval nagyobb költséget róhat ránk – helikopteres mentés esetén akár milliós tétellel is számolhatunk. De egy tengerentúli megbetegedés is tetemes számlát vonhat maga után, amihez mérten az előre megkötött biztosítás összege igen elenyésző. Ha biztosításunkat asszisztencia szolgáltatással is kiegészítjük, akkor pedig él a közvetlen telefonos segítség.

Válaszd ki online az AXA utasbiztosításai közül csupán néhány kattintással a neked megfelelő utasbiztosítási csomagot!