A hideg idő beköszöntével sokak számára egyre inkább lekorlátozódik a szabadban végezhető tevékenységek száma.

A nyirkos, hűvös időben vannak olyanok, akik nem szívesen mozdulnak ki a házból, és inkább otthon töltik el az időt a kellemesen meleg szobában.

Nem feltétlen kell azonban, hogy unalmasan teljenek el felettünk a napok ilyenkor, hiszen számos olyan tevékenység van, amivel el lehet ütni az időt akkor, ha „beszorulunk” a lakásba. Az egyik izgalmas és szórakoztató lehetőség arra, hogy együtt töltse az időt a család, ha előveszünk egy jó társasjátékot, és megpróbáljuk eldönteni, ki az nap a legjobb játékos. Annak érdekében, hogy mindig legyen otthon egy izgalmas játék, célszerű bizonyos időközönként beszerezni néhány új darabot.

Sokan tanácstalanok új társas vásárlásakor, hogy abból a hatalmas kínálatból, ami a boltok polcain van, melyiket kellene választani. Amikor a társasjátékok között nézelődünk, mindig olyat keressünk, ami nem csak izgalmat, de némi gondolkodást is elvár a játékosoktól. Az is nagyon fontos, hogy előre tudjuk, kikkel fogunk játszani az adott játékkal, hiszen teljesen más szabályrendszerű darabot kell keresni gyermekek és felnőttek számára egyaránt. Gondoljunk csak bele, hogy egy nehéz és hosszú játékidővel rendelkező társast egy kisgyermek egész biztos nem fog sem érteni, sem pedig élvezni. Koránt sincs azonban könnyű dolga annak, aki most akar épp beszerezni egy új játékot, hiszen jobbnál jobb játékokat lehet találni.

Amennyiben jó helyen keresgél az ember, segítséget is kaphat a választásban! A Gémklub szerint jelenleg ezek a legnépszerűbb társasjátékok. A linkelt oldalon egy olyan online társasjátékokat árusító webáruházat fogsz találni, ahol egy TOP 50-es lista áll majd a rendelkezésedre, segítve ezzel a legjobb döntés meghozatalát. Azért is lehet célszerű mindig megnézni ezt a listát, mivel egyrészt folyamatosan frissítik, másrészt ezt mert nem csak a hazai, de nemzetközi értékesítési statisztikák, és vásárlói vélemények alapján alkották meg. Többek közt szerepelnek még itt az Év Játéka díj nyertesei is.

Mindenkinek más az ízlése a társasjátékok terén. Legyen szó családi társasról, kooperatív társasról, partitársasról, vagy esetleg gyermektársasról, itt egész biztos találni fogsz olyat, ami jó választás lesz. Azoknak is érdemes felkeresni a Gemklub oldalát, akik a logikai játékokat, vagy épp a kirakókat kedvelik, hiszen itt ezekből a típusú játékokból is széles választékot lehet találni. Egy társas mellett töltött este remek szórakozást jelenthet az egész család számára, hiszen össze tudják majd mérni a tudásukat és a szerencséjüket is a játékosok. Nem érdemes halogatni a kinézett játék megvásárlását, hiszen ha időben megrendeljük, akár néhány nap múlva már szervezhetünk egy jó kis játékestet a barátainknak.