Többek között látogatható már a strand, a vár, a Beatles Múzeum, de Pünkösdi Slow Market és Nyitott Pince is várja a vendégeket.

A pünkösdi hosszú hétvégére Eger ismét dobogós helyre került a hazai szállásfoglalások rangsorában, Siófokot követően városunkat választották legtöbben utazásuk célpontjaként.

Az Eger Város Turisztikai Nonprofit Kft csokorba foglalta, hogy a helyiek és a hozzánk érkezők számára milyen program lehetőségek érhetőek el Egerben és környékén az előttünk álló hétvégén.

Íme a kínálat:

Május 30-án, szombattól a Tourinform Eger is újra nyit, szombaton és vasárnap 9.00-tól 13 óráig újból személyesen fogadják az iroda munkatársai az érdeklődőket, június 2-tól, keddtől pedig 9. 00 és 17.00 között állnak a látogatók rendelkezésére.

A pünkösdi hétvégére már megnyitotta kapuit a strand, május 29-én pénteken 9 órától újra várja a fürdőzőket az Egri Termál- és Strandfürdő. Kizárólag a kültéri medencék üzemelnek majd, élményelemek nélkül, a gyógyvizes medencék egyelőre zárva maradnak. Az árakról és nyitva tartásról, illetve a betartandó szabályokról a www.egertermal.hu oldalon tájékozódhatnak.

Már az egri vár is látogatható, de csak a szabadtéri területei sétajeggyel. A vár kapui 8.00 – 18.00 óráig, a pénztárak 9.00 – 17.00 óráig tartanak nyitva. A sétajegy megvásárlásával egy, az Egri Vár Vitéze által tartott szabadtéri tárlatvezetésen vehetnek részt, melyek az információs ponttól indulnak az alábbi időpontokban: szombat-vasárnap: minden egész órakor 10 és 17 óra között, hétfőtől-péntekig: 10.30, 12.00, 13.30 és 15.00 órakor.
Az Időalagút péntektől – hétfőig 10.00 -17.00; keddtől – csütörtökig 13.00-17.00 között fogadja az élményeket keresőket.

Zenés, interaktív kirándulást tehetnek az Egerbe érkezők a Beatles színpompás világába is, a Beatles Múzeum keddtől – szombatig 10.00 -18.00 között, vasárnap 10.00 – 14.00 óra között tart nyitva.

Nosztalgiázhatnak vagy tanakodhatnak is a látogatók az Egri Látványtár – Különleges Régiségek Múzeumában, hogy mit mire használtak nagy- vagy dédszüleink, erre mindennap alkalmat találhatnak 9.00 és 18.00 óra között.

A Slow Market a régi, jó hangulatú közösségi vásároknak az újjáéledése modern formában. A piac szombati napon reggel 10 órától  14 óráig tart , helyszín a Gál Tibor Fúzió ( Csiky Sándor u. 10.) Várnak mindenkit szeretettel szombaton a Pünkösdi Slow Market Piacon és a Pünkösdi Nyitott Pince hétvégéjén ahol, péntek-szombat-vasárnap 10-22 óráig, a hétfői napon pedig 10-13 óráig állnak nyitva a látogatók előtt.

A Pünkösdi Nyitott Pincék hétvégéjén a Kistályai úti Tóth Ferenc Pince is nyitva áll minden borkedvelő és érdeklődő számára. Szombaton és vasárnap 11.00 és 18.00 óra között várják pincebemutatásra, beszélgetésre és borkóstolásra a vendégeket, akiknek 3 bort mutatnak meg: egy Leánykát, egy Egri Csillagot és egy Egri Bikavért, melyeknek a legújabb évjáratát kóstolhatják együtt.

A belvárosi éttermek, kávézók, fagylaltozók és cukrászdák bel- és kültéri asztalokkal várják vendégeiket, míg az Egri Bornegyed borozói, teraszai a Szépasszony-völgyben ismét nyitva állnak a borok szerelmesei előtt.  

A kerékpárral érkezők átszelhetik a várost, akár Felsőtárkányba vagy immár Demjén, Egerszalók felé is próbára tehetik állóképességüket.
Sokszínű programokkal készül a Bükki Nemzeti Park is a pünkösdi hétvégére.


A természet szerelmeseinek figyelmébe ajánljuk az EGERERDŐ Zrt. által üzemeltetett erdei vasutakat Szilvásváradon és Felsőtárkányban, amelyek május közepétől már menetrend szerint közlekednek.Családosoknak jó szívvel ajánljuk, hogy a gyereknapi- pünkösdi hétvégén ruccanjanak ki Noszvajra, ahol a mesék tanösvényét a szabadban járhatják végig a gyerekekkel. A szépséges meseházikókban rejtőző mesék, próbatételek, varázsszint mérők, „családépítő” kalandok, a gyönyörű táj, és a Bükki levegő mellett ezen a napon ajándékok és interaktív játékok is várnak a Meseút kezdő pontjain.