A gardrób bekerült a hálószobába, a bárszekrény és a sokszor hozzátartozó bárpult maradt a nappaliban, vagy nagyobb lakások esetén az étkezőben kap helyet. Ami az elkülönítés egyik legnagyobb előnye, hogy minden bútor más stílusú lehet. Még a hálószobába mehet a romantikus vintage szekrény, addig a nappaliba beköltözhetnek a varázslatos antik hatású bútorok. Nem kötelező az egység, elég, ha halványan passzolnak egymáshoz.

Hangulatos bárszekrény

Egy bárszekrény a nappali igazi dísze lehet. Kevés annál elegánsabb mozdulat létezik, amikor a vendégek érkezése után odalépünk a bárszekrényhez és egy kellemes itallal kínáljuk az érkezőket. Sok otthon igen dekoratív eleme a rendszerint a régmúltat idéző tárolószekrény, ami nemcsak az italokat, de a poharakat és minden más szükséges kelléket magában rejt. Határozott megjelenésével könnyedén elveszi a tévéállvány megszokott központi szerepét is akár. Jellemzően tömörfából készülnek a lehető legjobb kialakítással. Nem ritka, hogy egy apró borhűtő is bekerül a szekrénybe, vagy a modernebb verziókat led világítással bolondítják meg a készítők, ezzel is tovább színesítve a megjelenését.  

A bárszekrények múltja messzire nyúlik vissza – régen a gazdagság, a fényűzés szimbóluma volt, ma már kötelező eleme minden lakásnak – ezzel együtt rengeteget fejlődött a kialakításuk és a tervezők ma már az ódon külső mögé igyekeznek minél praktikusabb megoldásokat beépíteni. Az anyagválasztás miatt leginkább vintage, vagy klasszikus lakberendezés mellett mutat jól, de könnyedén beilleszthető egy-egy robusztus darab egy retró, vagy mediterrán otthonba is. Egy könnyedebb bárszekrénnyel pedig egy minimalista lakás hangulata is feldobható.

Olvasólámpa

A fényeknek sokkal nagyobb szerepe van az otthonunk hangulatában, mint azt valaha hittük volna. Gondoljunk csak bele, hogy ha mindig félhomályban üldögélünk, egy idő után kellemetlenné és unalmassá válik. Még a túlzott fényár is igen zavaró lehet. A központi megvilágítás mellett válasszunk kisebb fényforrásokat, és legyen köztük ott a kedvenc – az a lámpa, ami az esti olvasásokhoz vagy a romantikus vacsorához szolgálja a kellő fényt. A megfelelő lámpakombinációkkal nemcsak harmóniát teremtünk az otthonunkban, de a szemünknek is jobbat teszünk a helyi megvilágításokkal, és az esetleges fejfájásokat is csökkenthetjük.

Egy igazán kényelmes fotel

Minden otthonba kell egy olyan fotel, amiből szinte lehetetlenség felállni. Természetesen nem azért, mert derékfájással küzdünk, hanem mert olyan kényelmet nyújt, hogy fájó szívvel indulunk útnak és hagyjuk otthon. Mindannyian megérdemeljük a pihenést, és a bárszekrényből kivett harmincéves whiskyt is kellemesebb egy tökéletesen kényelmes fotelben elfogyasztani, mint netán egy sámlin ülve. Ennél a darabnál az esztétikum sokszor háttérbe szorul, bár nem lehetetlen a szépség és a kényelem találkozása, de megvásárlásakor inkább arra figyeljünk, hogy valóban el tudjunk benne lazulni egy-egy nehéz nap után.

Ne sajnáljuk az időt az otthonunk megtervezésére, majd a tervek kivitelezésére se, hiszen fontos, hogy jól érezzük magunkat hazaérve. A DodoHome kínálatában minden szükséges bútort és kiegészítőt megtalálsz a tökéletes otthon kialakításához.