Jó pár éve ígéret, hogy állatkert nyílik Felsőtárkányban, íme az első fotók, amelyek bizonyítják, hogy valóban lehet belőle valami jövő tavaszra.

2015 óta rendszeresen “felröppen” a “szenzációs” hír, hogy most már tényleg állatkert nyílik Felsőtárkányban. Pár napja a heol.hu arról értesült Pullai Bélától, a komplexum külső segítőjétől, hogy 2018 márciusában végre megnyitja kapuit a vadaspark a Lamport-völgyben.

Jövő márciusban egyelőre 3 hektáron nyílhat meg az egzotikus állatokat is felsorakoztató Felsőtárkányi Állatkert a Lamport-völgyben //Egri Sztorik térkép

A szakember a megyei lapnak elárulta: október végén hatósági szemle lesz, ami után, ha a a szakértők mindent rendben találnak, megkaphatják az állatkerti engedélyt, ezután pedig elkezdődhet a védett állatok beköltöztetése a területre.    

Egyik olvasónk pár napja terepszemlét tartott a helyszínen. Íme a “kémfotói”, melyet  hírportálunk kizárólagos rendelkezésére bocsájtott (a cikk folytatódik a galéria után).

Olvasónk elmondása szerint a park elsőre nehezen található meg, bár a létezése és helye ismert a felsőtárkányiak körében. Egy szűk földút vezet a Lamport-völgyben található 5,5 hektáros parkba, amely Grósz Ákos és egy svájci befektető tulajdona. A vadaspark csak egy kis része Grósz Ákos 24 hektáros birtokának, melyre más szórakoztató létesítményeket – köztük egy Dínó-szoborparkot is – terveznek.

Békésen legelésző lovak az első “betelepített” vendégei az állatkertnek //Beküldött fotó (copyright by Egri Sztorik)

Olvasónk érkezésekor egy lélek sem volt a völgyben, csak lovak fogadták barátságos pillantással a park kerítése mögött.

Máris élettel telt meg az épülő állatkert //Beküldött fotó (copyright by Egri Sztorik)

A tavaszi nyitással kapcsolatban bizakodásra ad okot, hogy az 5,5 hektár területen már számos kifutó elkészült, és a lovakon kívül fehér varjúk és kacagójancsik is találhatók a parkban.

Otthonosan érzik magukat a madarak a röptetőben //Beküldött fotó (copyright by Egri Sztorik)

Pullai Béla, aki korábban a Kecskeméti Vadaspark igazgatója volt, a Heolnak elárulta: makikat, szurikátákat, oroszlánokat és számos egzotikus állatot is hoznak majd a parkba.

Lesz hely bőven az egzotikus állatoknak is //Beküldött fotó (copyright by Egri Sztorik)

Összefoglalva tehát vannak biztató jelek arra, hogy a tavaszi nyitás nemcsak üres ígéret. Úgy legyen!

Beküldött fotó (copyright by Egri Sztorik)