Exkluzív “kémfotók” – Pillants be velünk elsőként az épülő felsőtárkányi állatkertbe!

Fotó, Kiemelt
Jó pár éve ígéret, hogy állatkert nyílik Felsőtárkányban, íme az első fotók, amelyek bizonyítják, hogy valóban lehet belőle valami jövő tavaszra.

2015 óta rendszeresen “felröppen” a “szenzációs” hír, hogy most már tényleg állatkert nyílik Felsőtárkányban. Pár napja a heol.hu arról értesült Pullai Bélától, a komplexum külső segítőjétől, hogy 2018 márciusában végre megnyitja kapuit a vadaspark a Lamport-völgyben.

Jövő márciusban egyelőre 3 hektáron nyílhat meg az egzotikus állatokat is felsorakoztató Felsőtárkányi Állatkert a Lamport-völgyben //Egri Sztorik térkép

A szakember a megyei lapnak elárulta: október végén hatósági szemle lesz, ami után, ha a a szakértők mindent rendben találnak, megkaphatják az állatkerti engedélyt, ezután pedig elkezdődhet a védett állatok beköltöztetése a területre.    

Egyik olvasónk pár napja terepszemlét tartott a helyszínen. Íme a “kémfotói”, melyet  hírportálunk kizárólagos rendelkezésére bocsájtott (a cikk folytatódik a galéria után).

Olvasónk elmondása szerint a park elsőre nehezen található meg, bár a létezése és helye ismert a felsőtárkányiak körében. Egy szűk földút vezet a Lamport-völgyben található 5,5 hektáros parkba, amely Grósz Ákos és egy svájci befektető tulajdona. A vadaspark csak egy kis része Grósz Ákos 24 hektáros birtokának, melyre más szórakoztató létesítményeket – köztük egy Dínó-szoborparkot is – terveznek.

Békésen legelésző lovak az első “betelepített” vendégei az állatkertnek //Beküldött fotó (copyright by Egri Sztorik)

Olvasónk érkezésekor egy lélek sem volt a völgyben, csak lovak fogadták barátságos pillantással a park kerítése mögött.

Máris élettel telt meg az épülő állatkert //Beküldött fotó (copyright by Egri Sztorik)

A tavaszi nyitással kapcsolatban bizakodásra ad okot, hogy az 5,5 hektár területen már számos kifutó elkészült, és a lovakon kívül fehér varjúk és kacagójancsik is találhatók a parkban.

Otthonosan érzik magukat a madarak a röptetőben //Beküldött fotó (copyright by Egri Sztorik)

Pullai Béla, aki korábban a Kecskeméti Vadaspark igazgatója volt, a Heolnak elárulta: makikat, szurikátákat, oroszlánokat és számos egzotikus állatot is hoznak majd a parkba.

Lesz hely bőven az egzotikus állatoknak is //Beküldött fotó (copyright by Egri Sztorik)

Összefoglalva tehát vannak biztató jelek arra, hogy a tavaszi nyitás nemcsak üres ígéret. Úgy legyen!

Beküldött fotó (copyright by Egri Sztorik)