„A színház feladata, hogy lelket öntsön a nézőbe” – évadzáró sajtótájékoztatót tartott az egri színház

Az elmúlt két és fél hónap nehézségeiről és a 2020/2021-es évad műsortervéről is beszámolt a Gárdonyi Géza Színház vezetése. Az elmúlt hetekben, miközben folyamatosan zajlott a felkészülés, a szövegtanulás, illetve a tánctagozatnál a tréningek, a közönséggel online felületeken tartották a kapcsolatot. De ősztől ismét megnyitják a kapukat és – mint Blaskó Balázs igazgató fogalmazott – vidámra, szórakoztatóra és reménykeltőre hangolták a következő évad műsortervét.

A nagyszínpadon az ebben az évadban elmaradt Csiky Gergely: A NAGYMAMA című vígjátékával kezd a társulat október 9-én, majd a Gárdonyi Géza Színház és a Babszem Jankó Gyermekszínház koprodukciójában látható Grimm: RIGÓCSŐR KIRÁLY c. mesejátéka. Novemberben Kálmán Imre: MONTMARTREI IBOLYA című operettjét, majd Eisemann Mihály – Baróti Géza – Dalos László: BÁSTYASÉTÁNY 77. című zenés játékát mutatják be.

A gyerekeknek szól Grimm: AZ EZEREGYÉJSZAKA MESÉI és A RÁTÓTI CSIKÓTOJÁS c. mesejáték. Tavasszal a SISSI romantikus táncjáték, majd az évad zárásaként Tóth-Máté Miklós: ARANYRANDEVÚ című romantikus retró-komédiája kerül színpadra. A stúdióban Beethoven: V. SZIMFÓNIÁJÁRA álmodott táncjáték és a PÁRATLAN PÁROS 2 – KLIKK! című komédia várja a nézőket.

Szeptember 23-27. között rendezik meg az Egri Stúdiószínházi Táncfesztivált, amely már kilencedik éve a hazai táncegyüttesek izgalmas seregszemléje. Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere elmondta, lehetőségeikhez mérten mindenképpen támogatni kívánják a színházat. Elhangzott: a Gárdonyi Géza Színház június 15-től kezdi a bérletárusítást. Bíznak a nézők hűségében és támogatásában.

Forrás: Gárdonyi Gáza Színház/Pilisy Csenge sajtóreferens