Két férfival és egy nővel szemben emelt vádat az egri ügyészség.

A vádirat szerint az utcai erőszakot egy kisebb közlekedési konfliktus előzte meg a megyeszékhely központjában, a piactér közelében, ahol az ügy sértettje egy kisteherautóval kívánt kikanyarodni egy alárendelt útról, amikor a vádlottak személygépkocsija nagy sebességgel keresztben elhúzott előtte. A férfi figyelmeztetésként rádudált a tovaszáguldó autóra, majd elindult a főutca irányába.

Már a Dobó Gimnázium előtt járt, amikor azt vette észre, hogy a vádlottak időközben megfordultak és követik őt. Arra már nem volt ideje, hogy behajtson a Csiky Sándor utcára, mert a mögötte érkező jármű durván elé vágott, amivel megállásra kényszerítette.

A sértett korábbi dudálásán felháborodott vádlottak kiugrottak a kocsijukból, körbevették a férfi autóját és szitkozódva, fenyegetőzve dörömbölni kezdtek annak felhúzott ablakain, ütötték és rúgták a bezárt ajtókat, kihajlították az egyik visszapillantó tükröt, végezetül egyikük egy késsel kiszúrta a jármű bal oldali első és hátsó gumiabroncsait. Mindezek alatt percekre leállt a Széchenyi út forgalma is. A három vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, illetve riadalmat keltsen.

Az esetet követően a rendőrség őrizetbe vette az elkövetőket, akiket a bíróság – ügyészi indítványra – két nappal később letartóztatott. A kényszerintézkedést azóta megszüntették, így a terheltek jelenleg szabadlábon védekezhetnek.

A járási ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, valamint kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja a két férfit és a nőt.

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetett előéletű első rendű vádlottal (a gumikat kiszurkáló sofőrrel) szemben főbüntetésül végrehajtandó, míg társai esetében végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönt szabjon ki.