szolnok-zf-eger-4

Az első negyed katasztrofális kezdése megpecsételte a ZF-Eger sorsát, és ugyan felállt a padlóról a társaság, a Szolnok a végén behúzta a bajnokság rangadóját.

 

Egri részről az elmúlt időszakhoz képest, elég meglepő összeállításban kezdődött a csata, legalábbis az utóbbi periódus állandó kezdője több poszton is kicserélődött. A hazaiak ettől eltérően, nem szolgáltattak túl sok meglepetést, a centerposzton szereplő, korábbi egri pólós, Mezei Tamás pedig el is indította a találatok sorát. Ezt Varga Dénes folytatta, az első negyed közepére így máris kétgólos hátrányba kerültek a mieink.

Majd nem sokkal később háromba. Cseh Sándor időkérését a meccs első kiállítása előzte meg, amit Vámos Márton használt ki. Hidegzuhany a javából, mondhatni, pocsékul kezdtek a vendégek. A kezdésnél Kardos Gergely pótlásáról beszéltünk, ami az első felvonásban tökéletesre sikeredett, hat lövésből ugyanis hat védést mutatott be a címvédő fiatal portása. Hogyha pedig ennyi nem lett volna elég a ritkán tapasztalt gyenge első nyolc percben, biztos, ami biztos, Ugo Crousillat még berámolt egyet, totális sokkot okozva ezzel az egri sikerekért szorítóknak.

Már a meccs első játékrészét követően komoly bajba került tehát a listavezető, és sajnos nem igazán látszott a fény az alagút végén, a Dózsa teljes mértékben megfojtotta ellenfele játékát. A tizenegyedik percben aztán érdekes esetnek lehettünk szemtanúi, az egri kapu előtt Kis Gábor és Angyal Dániel akaszkodott össze (előbbi a víz fölött utóbbi arcába könyökölt), az ítélet pedig végleg cserés kiállítás lett, mindkét játékos esetében…

szolnok-zf-eger-5

Tizenkét minutum elteltével végre már a jég is megtört, Erdélyi Balázs helyezte el a labdát a szolnoki kapuba. Gyakorlatilag egy támadásig tartott a viszonylag szorosabb eredmény, a negyedik hazai fórt Varga Dénes lőtte be, vagyis megint visszaállt a közte négy. Egyértelmű jeleket láthattunk azonban, hogy kezdenek éledezni a kedvencek, egy szép bejátszás után Hárai Balázs ellen legalábbis nem volt ellenszer. Ezek után már csak azt kívántuk, hogy valamennyire álljon össze a hátsó alakzat, hátha még közelebb lehet jönni a házigazdához.

A küldetés viszont meglehetősen nehéznek tűnt, nem sokkal a félidő vége előtti 1:6-os kiállítási aránnyal nehéz volt mit kezdeni. 

A mérkőzés részleteiről az egrivizilabda.hu portálon olvashatsz.

(Fenyves Balázs/egrivizilabda.hu)