Csak a motoros lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem történt tragédia
Csak a motoros lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem történt tragédia
Egy kedves olvasónk, Kovács Péter hívta fel a figyelmünket egy megdöbbentő, és felháborító egri videóra.

Szilvási Nándor rögzítette sisakkamerájával az alábbi videót még ősszel, amin egy egri autós “úriember” életveszélyes ámokfutása látható.

A hangyányi aggyal, ám annál nagyobb egóval rendelkező türelmetlen autós főhősünk úgy döntött ugyanis a Rákóczi úton, hogy a záróvonalat “figyelmen kívül hagyva”, szabálytalanul megelőzi a motorral szabályosan 50 kilométer/órával közlekedő Nándort és édesapját.

Miután a felsőbbrendűségi komplexussal küzdő őstulok (a már említett) hangyányi agyában felderengett, hogy a szembejövő autó túl közel van, villámgyorsan úgy döntött, hogy ő bizony visszatér sávjába,  annak ellenére, hogy mellette ott van Nándor édesapja. Csak az ő lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem végződött tragikusan a tahó autós önkényes és szabálytalan manővere.

Nándor elmondása szerint követték “drága barátjukat ” a házáig és megkérdezték, hogy mi járt a fejében, amikor egy négy sávos úton szembeelőzött valakivel, majd hogy ne ütközzön frontálisan, egy motorosra ráhúzta a kormányt, alig pár centi híján fellökve őt. Mindezt azért, hogy jó esetben is tíz másodperccel hamarabb érjen haza. Először neki állt feljebb és ijedtében kihívta a szomszédokat. Nándorék persze nem akarták megverni, inkább csak megkérdezni – normális magyar állampolgárként -, hogy mire volt jó ez az egész jó.

A válasza az volt, hogy a motorosoknak is kötelező jobbra tartani. Aztán addig-addig tartott a beszélgetés, hogy beismerte a hibáját, és bocsánatot kért. De ez is inkább a szomszédok miatt történt, hogy ne tűnjön idiótának. Hírportálunk szerint ez a hajó már elment.

A videóra egyik kedves olvasónk, Kovács Péter hívta fel figyelmünket, aki elmondta, hogy motorosként vele is megesett már többször hasonló eset Egerben, például a Rákóczi úton is. Elmondása szerint Egerben híresen rossz a közlekedési morál: tavaly nyáron például az Agria Park mellől jött ki szabálytalanul egy autós, aki majdnem derékba kaszálta őt. Csak úgy tudta elkerülni az ütközést, hogy egy harmadik sávba átment. Természetesen ő is elbeszélgetett a sofőrrel, aki nem tudta megmagyarázni felelőtlen tettét.