Elindultak a szakrendelések a Markhot Ferenc Kórházban. A korábban kapott előjegyzési időpontok törlésre kerültek, a betegeknek új időpontot kell kérniük. 

Szakrendelésekre előjegyzést kérni kizárólag telefonon, a kartonozó felhívásával lehet, ez nem vonatkozik a sürgős esetek ellátására.

A kartonozó ad időpontot arra, hogy a beteg mikor hívhatja az adott szakrendelést. Ekkor orvossal konzultálhat, s panaszai alapján a szakorvos dönt a kivizsgálás szükségességéről és tájékoztatja a beteget a kivizsgálás menetéről.

A sürgős beutalóval vagy előjegyzett időpontra saját maszkban érkező betegek a Rendelőintézet főbejáratánál lévő triázs ponton keresztül, kézfertőtlenítés, kikérdezés, dokumentációs kérdőív kitöltése után jutnak el a szakrendelésekre.

A radiológiai vizsgálatokra és a fekvőbeteg osztályokra felvételre érkezők a kórház Knézich Károly utcai főbejáratánál jelentkeznek. A CT, MR vizsgálatok időpontjáról a kórház értesíti a betegeket. A CT, MR és mammográfiai vizsgálatokra korábban kapott időpontokról a kórház telefonon egyeztet a betegekkel.

Műtétek 

Azon betegeket, akiknek a járvány előtt már volt műtéti időpontjuk az egyes szakterületek folyamatosan telefonon keresik, és egyeztetnek új műtéti időpontot.

Laboratóriumi vizsgálatok

A sürgős laborvizsgálatok elvégzése a korábbiak szerinti rendben zajlik. A szakrendelések által igényelt laborvizsgálatok időpontjának meghatározása az adott szakrendelésen történik, a betegek erről a telefonos konzultáció során kapnak információt.

Sürgősségi betegirányítás

A sürgősségi osztályra érkező betegek az érkezéskor kivétel nélkül szájmaszkot kapnak, azonnali lázmérés történik, és a betegek kézfertőtlenítése is megtörténik. A sürgősségin a beteget egy személy kísérheti.

Nagyon fontos, hogy a kézhigiénés szabályokat tartsák be a betegek és viseljenek szájmaszkot, ügyeljenek a megfelelő távolságtartásra.

Kórházunk honlapján – www.mfkh.hu  folyamatosan tájékoztatást adunk a  változásokról.

Forrás: Markhot Ferenc Kórház