Elhunyt 71 éves korában Székhelyi József Jászai Mari-díjas színművész, rendező – tudatta Facebook-oldalán az Élet Menete Alapítvány, amelynek a művész az egyik alapítója volt.

Székhelyi Józsefet súlyos betegség után érte a halál szerdán.

Székhelyi József 1946. november 24-én született Budapesten. Pályafutása alatt játszott a kecskeméti Katona József Színházban, a Madách Színházban, a Nemzeti Színházban, a Pesti Magyar Színházban, az Arizona Színházban és a Soproni Petőfi Színházban.

2003 és 2008 között főigazgatóként irányította a Szegedi Nemzeti Színházat és a Szegedi Szabadtéri Játékokat.

Zsidó származása és politikai beállítottsága miatt keserű emlékek fűzték Egerhez, ugyanis nem léphetett fel 2011 nyarán városunkban. A fellépést az egri önkormányzat kulturális bizottságában Várkonyi György, akkori Evat vezér akadályozta meg, a tiltást a stop.hu birtokába jutott hangfelvétel bizonyítja. Orosz Lászlóné (Fidesz-KDNP) bizottsági elnök ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy „amikor a bizottság azt a jelzést kapja, hogy a Középkori Piactéren közreműködik Székhelyi József, és a város lakói nehezményezik az ő jelenlétét, akkor a bizottságnak kötelessége beleszólni a szakmai dolgokba”.

Az ülésről először csak annak jegyzőkönyve került nyilvánosságra az Egri ügyek portálon.