Meghalt Dr. Hercska Gyula a Markhot Ferenc Kórház szülész-nőgyógyász főorvosa. Az ismert és elismert szakember koronavírus fertőzésben hunyt el a miskolci kórházban.

 Dr. Hercska Gyula főorvos 1967-ben végzett a Budapesti Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán és több évtizedig dolgozott a Markhot Ferenc Kórház Szülészet-Nőgyógyászati osztályán. 1971-ben szakvizsgázott szülészet-nőgyógyászatból, 1976-ban aneszteziológiából. 1986 és 1989 között a Megyei Tanács Egészségügyi osztályán Anya- Csecsemővédelmi főorvos, majd osztályvezető főorvos helyettesként tevékenykedett.1989-től gondozó vezető főorvos beosztásban a Család-Nővédelmi Tanácsadó vezetője lett. Szakmai tudása, tapasztalata, generációk kezdő orvosainak adott szakmai biztonságot, emberi, baráti segítséget. Több évtizedes munkája alapján kapta meg 2016-ban a Markhot Díszoklevelet a kórház egyik legnagyobb elismerését.

A Markhot Ferenc Kórház munkatársai fájó szívvel búcsúznak dr. Hercska Gyula főorvostól és osztoznak a család, hozzátartozók gyászában.

Fotó: Markhot Ferenc Kórház

Forrás: Markhot Ferenc Kórház