Ma este kezdődik és vasárnap kora estig tart az országos bajnokság idei harmadik futama, melyre több mint 180 páros adta le a nevezését.

Az esemény pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott, a versenynek több különlegessége is lesz, a Rally1-es kategória egyik gyorsasági szakaszát például sötétben rendezik meg.
    
Adamovits Márk főszervező közölte, olyan gyorsasági szakasz nincs, mely nézőktől elzárt terület lenne, azaz bármelyikre ki lehet látogatni, és ugyanez vonatkozik a Dobó téren sorra kerülő rajt- és célceremóniára is. Hozzátette, a több mint 180 autó versenyeztetése nem kis feladat, és azt kérte a résztvevőktől, valamint a közönségtől, hogy tartsák be a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő biztonsági előírásokat.

Az összetettben élen álló Turán Frigyes kijelentette, várták már, hogy újra Egerben és környékén versenyezhessenek, többek között azért, mert szeretik az itteni gyorsasági szakaszokat.
 

A 2018-ban abszolút bajnok Hadik András arról beszélt, hogy miskolciként szeret a Bükk déli oldalán versenyezni: “A pályák itt is nagyon jók, kellemes emlékeim vannak, ugyanakkor ennek a versenynek egy kicsit nagyobb az átlagsebessége, minden apróságra oda kell figyelni”.

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere arról biztosította a szervezőket, hogy a legjobb tudásuk szerint megadnak minden segítséget a verseny sikeres megrendezése érdekében.     
    “Fontos a városnak ez a rendezvény, bízom a biztonságos lebonyolításban” – jelentette ki.

A rajtceremóniára ezúttal nem pénteken, hanem szombaton, 16 órakor kerül sor a Dobó téren, és a másfél napos verseny mezőnye már aznap két gyorsasági szakaszt teljesít. Vasárnap további kilenc szakasz vár a versenyzőpárosokra, a viadal össztávja pedig 131,95 kilométer.

A teljes programot ITT érheti el. Még több hírrért és lenyűgöző fotókért kattintson a reallyheart.hu-ra.