Egymillió forintos életmentő eszközt vásárolt a Round Table Eger a Markhot Ferenc Kórház számára

Belföld
Fotó: Nemes Róbert/Maci Akció Eger RTH-3 facebook oldala
Az életmentő eszköz videókamerával és hangjelzéssel könnyíti meg a lélegeztetőgép csövének garatba juttatását, megakadályozva a beteg agykárosodását.

Korábban beszámoltunk arról, hogy tizennégy éve, minden karácsony előtt jótékonysági gyűjtést szervez a Round Table Hungary 3-as, egri asztala, amely az adományokat plüss macikkal köszönik meg.

Az évek során adományaikkal olyan fontos intézményeket támogattak, mint az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport, az Egri Mentőszolgálat, az Egri Autista Alapítvány, a Markhot Ferenc Kórház és a torockói gyermekotthon.

2017 decemberében ezúttal egy olyan fontos életmentő eszközre – ún. videolaringoszkópra – gyűjtött a szervezet, ami egy kamera segítségével egy monitoron, élő képen mutatja, hol kell bevezetni a lélegeztetőgép csövét a garatnál.

A Maci akciónak köszönhetően most is rekordösszegű adomány gyűlt össze, ezért a szervezet pénteken átadta az egymillió forintból megvásárolt videolaringoszkópot a Markhot Ferenc Kórház központi aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztálya  számára.

Korsós Viktor(bal szélen), Nagy Adrián, Hegyvári Viktor, Nagy Frigyes átadja a videolaringoszkópot az egri kórháznak //Fotó: Nemes Róbert/Maci Akció Eger RTH-3 facebook oldala
 
Ábry Zoltán, aki az egri Round Table tagok közül a legrégebben, tizennégy éve, azaz a kezdetektől segíti “maci akciós tablerként” az adománygyűjtést, hírportálunknak korábban elmondta: 

“A célkitűzésben szereplő eszközök ára – melyek nemegyszer meghaladták már az egymillió forintot – átlagosan ezerötszáz forintokból áll, melyeket jellemzően a vékony pénztárcájú emberek adnak össze.”

Ismerd meg videónkon keresztül a Maci akciót, illetve az életmentő eszközt: