photolibrary_rm_photo_of_puppy_chewing_shoe
Elvitte a sportcipőjét egy három hónapos kiskutya, ezért tarnaleleszi házának udvarán kegyetlenül agyonverte az állatot egy méretes fahusánggal az a férfi, akivel szemben az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a napokban emelt vádat állatkínzás vétsége miatt.


A 49 éves vádlott közös ingatlanon, de külön lakrészben élt volt házastársával, a kutya gazdájával Tarnalelesz községben. A nő 2016. június végétől nevelt egy zsemleszínű keverék fajú kölyökkutyát a közösen használt udvaron, ahol a kis állat szabadon játszott, mivel nem volt megkötve.

2016. október 3-án, a délutáni órákban – mialatt gazdája az udvaron mosott – a kutya bement a vádlott lakásába, és ott játékosan a szájába kapta a férfi korábban 28 ezer forintért vásárolt sportcipőjét. Az egyébként ittas ember ezen annyira felháborodott, hogy nem csak szidalmazta, hanem üldözőbe is vette az udvar felé szaladó állatot, melyet amikor utolért, többször megütött egy 90 centiméter hosszúságú bottal, amit futás közben vett magához a ház
mellől.

A bántalmazás következtében az eb elpusztult, tetemét a kiérkező rendőrök a helyszínen találták meg.

kép1 

A férfi a bűncselekmény elkövetését mindvégig tagadta, kihallgatása során úgy nyilatkozott, hogy szerinte a volt feleségének nem is volt kutyája.
A vád tárgyává tett bűncselekmény büntetési tétele két évig terjedő szabadságvesztés.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a büntetett előéletű elkövetővel szemben a bíróság felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, és annak próbaidejére rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét is.