Fotó: Keller Richárd
Valljanak színt arról, hogy melyik képviselőjük érintett az M25 földkisajátítási eljárásában – szólította fel Tóth István, a Jobbik egri alelnöke a helyi Fidesz képviselőit.

Információnk szerint egy helyi fideszes képviselő érintett az M25-ös földkisajátítások kapcsán, ezért azt várjuk az egri Fidesztől, hogy minden képviselőjük tegyen nyilatkozatot arról, van-e földje az építés alatt álló M25-ös nyomvonalán, vagy sem – hangsúlyozta Tóth István, jobbikos egri önkormányzati képviselő, a Jobbik helyi alelnöke pénteken, Egerben.    

Tóth István elmondta: a Jobbik pontosan tudja, melyik helyi fideszes képviselőről van szó, de azért nem nevezik meg, mert szerintük az érinttetnek kell kiállnia és színt vallania a nyilvánosság előtt.     

Tóth István úgy fogalmazott: nem szeretné, ha a szóban forgó fideszes képviselő ugyanúgy magyarázkodásra kényszerülne, mint ő. A Fidesz és a Fidelitas helyi szervezetei ugyanis többször szándékosan összemosták a nevemet a Füzesabonyi Jobbik elnökével, akit szintén Tóth Istvánnak hívnak és azzal vádolnak, hogy “földmutyiban” érintett – magyaráztaa képviselő.

Szeretném leszögezni, hogy nekem, Tóth Istvánnak, jobbikos egri önkormányzati képviselőnek, az egri pártszervezet alelnökének nincs földtulajdonom az M25-ös gyorsforgalmi út építési területén, nem vagyok érintett az ezzel kapcsolatos kisajátításokban – jelentette ki a jobbikos politikus.

Tóth István hangsúlyozta: ő és pártja nem kerékkötő, mint ahogyan azt a Fidesz és a Fidelitas hamisan állítja, a Jobbik továbbra is elkötelezett azért, hogy minél hamarabb megépüljön az Egert az M3-sal összekötő gyorsforgalmi út. Ha kell a Habis László által napokban kedzeményezett önkormányzati petíciót is aláírjuk, feltéve ha a helyi Fidesz nem akadályozza meg, hogy az ellenzék napirend előtt kifejthesse véleményét az M25-ösről, mint tette azt a legutóbbi, június 22-ei közgyűlésen.

Tekintsd meg a teljes sajtótájékoztatót: