Kemény küzdelmet hozott az Eger Plútó és a DVTK mérkőzése, melyet az egriek nyertek

Az Eger Plútó U12-es csapata nyerte meg a „Danone Focikupa a Gyermekekért” torna miskolci regionális döntőjét.

Az egri fiatalok a fináléban a Salgótarjáni BTC csapatát győzték le 5:0-ra, így ők vehetnek részt a kupa június 10-i, budapesti országos döntőjében.

A tornán most bevezetett „fair play” díjat a Sajóvölgye Focisuli csapata érdemelte ki. A Danone és az MLSZ Grassroots Program szervezésében megvalósuló „Danone Focikupa a Gyermekekért” tornán, áprilisban és májusban, összesen 96 csapat és több mint 1200 gyermek labdarúgó versenyez egymással azért, hogy Magyarországot képviselhesse a torna nemzetközi döntőjén, New Jersey-ben.

A miskolci elődöntő csapatai sportfelszerelés gyűjtéssel segítették a torna tavalyi résztvevőit, az állami gondoskodásban és nevelőszülőknél élő gyerek labdarúgókat.

Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere átadja az összegyűjtött sportszereket Dr. Dobosné Vörös Eleonórának, a Fruska Gyermekotthon Vezetőjének

A kupát az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata is támogatja, fővédnöke pedig Nyilasi Tibor, 70-szeres labdarúgó válogatott, tiszteletbeli nagykövete pedig Hevesi Tamás énekes és futballedző.

„A Danone Focikupa a Gyermekekért célja, hogy népszerűsítse a sportolást és az egészséges táplálkozást a gyerekek körében” – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere. Vállalatunk a 19 éve tartó Tegyünk Együtt a Gyermekekért társadalmi programjában idén is különös figyelmet fordít az egészségi állapotuk vagy szociális helyzetük miatt hátrányt szenvedő gyerekekre is. Az idei Danone Focikupában egy valós nemzetközi megmérettetés lehetőségét nyújtjuk a résztvevőknek, miközben a sportszergyűjtéssel az állami gondozásban élő gyermekek sportolási körülményeit igyekszünk javítani” – tette hozzá.

Hevesi Tamás, énekes, futballedző, Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere és Rakaczki Zoltán, Miskolc Sportért Felelős Polgármesteri Biztosa a partvonalról figyelték az izgalmas mérkőzéseket

Gólöröm, egészséges életmód és kiegyensúlyozott táplálkozás

A Danone Focikupa a Gyermekekért (Danone Nations Cup) a világ legnagyobb, immár 15 éves múltra visszatekintő, professzionális gyermek labdarúgó kupája, amelyen eddig mintegy 2,5 millió gyerek vett részt világszerte.

A Danone és a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Programja által közösen megrendezett U12-es torna célja, hogy a sporton és a labdarúgáson keresztül egészséges életmódra, valamint kiegyensúlyozott táplálkozásra nevelje a gyermekeket, ebben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, a torna szakmai partnere segíti a kezdeményezést.

A Danone Magyarország Kft. a „Danone Focikupa a Gyermekekért” tornát az immáron 19 éve futó társadalmi célú támogató programja, a „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program részeként valósítja meg.

A TEGY program egy olyan keretprogram, amelynek égisze alatt szervezi meg a vállalat országos társadalmi célú támogató kezdeményezéseit. A TEGY program keretein belül a Danone 11 éven keresztül támogatta a daganatos beteg gyermekek rehabilitációját, 2013-2015 között pedig egy átfogó, az egészséges életmódra ösztönző programot hozott létre azzal a céllal, hogy a 11-12 éves gyermekek játékos módon sajátíthassák el az egészséges életmód alapelveit. A vállalat 2016 óta a szervezi meg a Danone Focikupa a Gyermekekért rendezvénysorozatot.

Ha a budapesti döntőt megnyerik az egriek, Magyarországot képviselhetik a torna nemzetközi döntőjén, New Jersey-ben

 Minden eddiginél több résztvevő

A Danone Focikupa a Gyermekekért torna idén jelentős mértékben kibővült. Míg tavaly mindössze 240 gyermek vett részt a programban, addig az idén 12 régióban, régiónként 8, összesen tehát 96 csapat képviseletében 1.200 gyermek vesz részt a tornában. A miskolci regionális elődöntőn a Diósgyőr VTK, a Sajóvölgye Focisuli, a Mezőkövesd-Zsóry FC, az Eger SE, a Salgótarjáni BTC, a Sátoraljaújhelyi TE, az Eger Plútó és az Encs VSC csapatai versenyeztek egymással a regionális elsőségért.

(Danone Focikupa a Gyermekekért)