Fotó: Keller Richárd/Egri Sztorik
Büszkén fizeti be a pénzbírságot dr. Vácity József, aki szerint a jogsértés ellenére megérte Nyitrai Zsolt és a Fidesz mellett kampányolnia az egri kórházban.

Korábban hírportálunk is megírta, hogy megbírságolták dr. Vácity Józsefet, az egri kórház főigazgatóját, mert Nyitrai Zsolt és a Fidesz mellett “kampányolt” az intézményben a választás előtt.

A Nemzeti Választási Bizottság elé került ügyben a kórházigazgató már azzal védekezett, hogy nem a Fidesz és Nyitrai támogatására hívta fel a levéllel munkatársai figyelmét, csak elmondta beosztottjainak, ő kire szavaz, és „részletesen kifejtette, miért adja a szavazatát Nyitrai Zsoltra”.

Íme a levél:

Vácity Józsefet végül 138 ezer forint megfizetésére kötelezte a “bírságkirály” Patyi András – aki Orbánt 345 ezerre büntette, csak a miniszterelnöknek nem merte bevallani. A Nemzeti Választási Bizottság indoklása szerint Vácity levele alkalmas volt arra, hogy „megbontsa a választási versengésbeli esélyegyenlőséget” azzal, hogy ő az egri kórház főigazgatója és ebben a minőségében buzdította alkalmazottait a kormány melletti voksolásra. 

Vácity, aki egyébként Baján fideszes önkormányzati képviselő is,  „nem éppen a megbánás hangján egy történetet előadva illusztrálta a testület előtt, hogy ettől függetlenül úgy gondolja, megérte az akciója, utalva arra, hogy az általa támogatott jelölt végül nyert a körzetben”(lásd lenti videó).

 

(HVG)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=UF_EDZfCVuY

EZ IS ÉRDEKELHET

Az egri kórház főigazgatója szerint nem kaptak kormányzati “ukázt” kötelező sajtómegjelenésre