Közel három millió forint  értékű sürgősségi zseb ultrahang készüléket adományoztak egri vállalkozók a Markhot Ferenc Kórház Kardiológiai osztályának.

A mobil diagnosztikai  készüléket dr. Vácity József főigazgató és a Kardiológiai osztály vezetője dr. Hanis Béla osztályvezető főorvos és dr. Szilágyi Attila főorvos vették át.

Fotó: Birinyi Zsófia
A kórház főigazgatója kiemelte: példaértékű az egri vállalkozók összefogása, mellyel támogatják  a kórházat. Az orvosszakma örül, hogy egy mobil, gyors diagnosztizálást lehetővé tevő eszközt kapott,  a kórház pedig hálás – fogalmazott az intézményvezető.
Horváth Péter az Eger-Kas Kft. és a többi adományozó és szervező segítő nevében  elmondta: a speciális ultrahang készülék megvásárlásával a járvány  időszakában segíteni szeretnék a gyógyító munkát.

Az adományozók:
Balla Bence, Eger-Kas Kft., Eger Kapu Bt., Egri Norma Alapítvány, Kapudiszkont Eger Bt., Kazy-Ker Kft., Eger Lions Club., Multipack Kft., Mamut Daru Kft., Montur Komplex Kft., Paizs Vállalkozó Kft., Tengely-Közmű Kft., TZMO Hungary Kft.

Fotó: Birinyi Zsófia

Forrás: Markhot Ferenc Kórház