A helyszín ezúttal egy ikonikus egri tér volt, ahol a névadó, Eszterházy Károly püspök élettörténetével is megismerkedhettek az érdeklődők.

A pandémia miatti kényszerszünet után ismét színes programmal jelentkezett az Egri Találkák rendezvénysorozat, melynek célja ikonikus egri helyszínek és szereplők, illetve meghatározó városi történetek és helyi ízek bemutatása.

Kedden a belváros szívében, az Eszterházy téren találkoztak az érdeklődők, ahol először a Pepe Kangoo csapat dinamikus sportbemutatóját tekinthették meg.

A Kangoo-ről azt érdemes tudni, hogy egy speciális cipőben végzett mozgásforma, ami akár a túlsúlyosoknak, az ízületi problémákkal küszködőknek is visszaadja az önfeledt mozgás örömét. A gyakorlatok nem terhelik az ízületeket.

Egy időben fejleszthető a test alsó és felső része, rövid idő alatt nagyon intenzív mozgás érhető el vele. A kangoo cipőben végzett edzések során 40százalékkal több kalóriát éget el az ember, mintha ugyanazokat a mozdulatokat normál sportcipőben végezné.

A sportbemutató után a Juhász Testvérek Pincészetének roséit kóstólhatták meg a vendégek, melyet csipetnyi levendulával ízesítettek.

A frissítő italok mellé természetesen egy kis kultúrtörténetet is szolgáltattak a szervezők, Bóta Judit idegenvezető segítségével nyerhettek betekintést a tér névadójának, a legendás Eszterházy Károly egri püspök életébe.

A rendezvénysorozat hamarosan folytatódik, tovább információkért kattintson IDE.

Tekintse meg a teljes galériát az eseményről:

EZ IS ÉRDEKELHETI: