Csak a véletlenen múlt, hogy nem járt személyi sérüléssel annak a mezőkövesdi férfinak a cselekménye, aki miután ittasan száguldozott Eger belvárosában, végül nagy sebességgel egy játszótérre sodródott be az autójával.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a járművezetővel szemben.

A vádlott 2017. március 13-án Andornaktálya felől Eger irányába haladt a bevezető úton, ahol meg akarta előzni az előtte – szerinte lassan – haladó személygépkocsit. Mivel nem tartott kellő oldaltávolságot, nekiütközött a másik járműnek, melynek letörte a bal oldali visszapillantó tükrét.

A balesetben érintett felek ekkor megálltak, és megállapodtak abban, hogy szereznek valahol a városban egy baleset-bejelentő lapot, amit kitölthetnek. Ennek megfelelően egymás nyomában a belváros felé indultak, és kilométereken keresztül úgy közlekedtek, hogy a vádlott haladt elől, a vétlen autós pedig utána. A vádlott egy idő után azonban mégis meggondolta magát, és gyorsítani kezdett, hogy lehagyja az őt követő kocsit.

Ennek az lett a következménye, hogy egy jobbra ívelésű kanyarban elveszítette az uralmát a járműve felett, felhajtott a padkára, majd a kerítést átszakítva becsapódott egy – a déli órákban szerencsés véletlen folytán éppen kihalt – játszótérre, ahol kidöntötte az egyik ott álló pad
betonból készült talapzatát, mielőtt meg tudott volna állni.

Ezt követően – mintha ez is csupán kisebb koccanás lett volna – körbejárta autóját, majd átadott egy névjegykártyát az általa korábban okozott baleset sértettjének, aki időközben beérte őt. A vádlott ezután az összetört, defektes ronccsal a több mint tíz kilométerre fekvő
Felsőtárkány községbe hajtott, ahol egy étteremben megebédelt. Itt fogták el végül a rendőrök, akik előállították a kapitányságra. Az utólagos vérvétel adatai szerint a vádlott a jármű vezetésekor ittas állapotban volt.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a férfival szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el őt a közúti járművezetéstől, egyben kötelezze a bűnügyi költségek viselésére is.