A kormányfő  egy egri pincészetben találkozott híveivel.

Egerbe látogatott szerda délután a miniszterelnök, és széken állva kampányolt pártja és dr. Pajtók Gábor képviselőjelölt mellett – szúrta ki az Egri Ügyek.

A lap beszámolója szerint nem verték nagydobra az eseményt, melynek egy egri pincészet adott helyet, a kormányfői látogatásról a szélesebb közönség a Facebookra feltöltött képekből értesülhetett. 

Az Eger Hírek szerint a miniszterelnök beszédében párhuzamot vont a háború és az április 3-ai választás között.

Ez egy olyan háború, amihez nekünk semmi közünk, és vasárnap arról kell döntenünk, hogy háború lesz vagy béke

– fogalmazott Orbán.

A kormányfő szerint senki akkora terhet nem vállalt, mint Magyarország, azzal, hogy népességarányosan hazánk fogadta be a legtöbb menekültet Ukrajnából.

A választás tétje, hogy előre menjünk vagy hátra, háború legyen vagy béke, és mi lesz a családjainkkal, a gyerekeinkkel – zárta beszédét Orbán.

Múlt szombaton az ellenzéki kormányfőjelölt is Egerbe látogatott. A Szépasszonyvölgyben elmondta: a kormánypropaganda csupa olyan dologgal vádolja őket, ami a Fideszre igaz. Márki-Zay szerint legújabban például azt állítja a kormánypropaganda, hogy az ellenzék katonákat küldene Ukrajnába, noha ők végig a NATO-állásponthoz való igazodást hangoztatták. Orbán és a Fidesz állításával ellentétben tehát mindenki a béke pártján áll.

Indexfotó: Fidesz közösségi oldala