Egy 20 éves fiatalember idén tavasszal sorozatban követett el erőszakos és a köznyugalom megzavarására alkalmas bűncselekményeket a hevesi megyeszékhelyen.

Az Egri Járási Ügyészség most vádat emelt a letartóztatásban lévő terhelttel szemen. A már többször büntetett, csavargó és italozó életvitelt folytató vádlott – miután összeveszett a Jászságban élő családjával – Egerbe utazott, ahol nappalait és éjszakáit is a közterületen töltötte.

2021. március 26-án délután az ittas fiatal a nyitott bejáraton át feljutott egy tízemeletes egri társasház tetejére, ott előbb könnyített magán, majd felkapott egy 40 x 40 cm-es járólapot, melyet puszta szórakozásból a mélybe hajított. A súlyos betonelem egy, a társasház előtt parkoló gépkocsira esett, betörve annak szélvédőjét és behorpasztva a jármű tetejét. A rongálással az elkövető közel egymillió forintos kárt okozott az autó tulajdonosának.

Két hónappal később, május 21-én este a vádlott a város főterén hangoskodott, melynek során minden indok nélkül odalépett egy fiatalkorú fiúhoz, akibe nagy erővel többször is belerúgott. A karate jellegű rúgások egyike az álló sértettet a fején érte, ennek ellenére – a véletlennek köszönhetően – csupán könnyű sérülést eredményezett. Az elkövető pár nappal később, ugyancsak az egri Dobó téren ittas állapotban két másik fiatalkorút is bántalmazott. A rendőrség ezt követően vette őt őrizetbe.

Az Egri Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével, garázdaság vétségével, továbbá többrendbeli súlyos-, illetve könnyű testi sértés kísérletével vádolja a fiatal férfit, akivel szemben a vádiratában végrehajtandó börtönbüntetést kiszabására, valamint arra is indítványt tett, hogy a bíróság határozott időre tiltsa ki őt Eger városából, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezze kártérítés megfizetésére is.

(Heves Megyei Főügyészség)