Fotó: Keller Richárd
Eger is megelőzi most a fővárost a húsvéti szálláskeresések toplistáján – hívta fel a figyelmet a Trivago.

A magyar városok közül Eger, Hajdúszoboszló, Hévíz, Siófok és Gyula került még be a legkeresettebb 10 desztináció közé, a külföldi úti célok közül pedig Róma, Párizs és Velence szállásai iránt érdeklődnek legnagyobb arányban a magyar utazók. 

A legkeresettebbek most is a négycsillagos hotelek, a keresések majdnem fele erre a kategóriára érkezett az eddigi adatok alapján. Ezt követik a háromcsillagos szállodák, az apartmanok, hostelek, és panziók – közölte a Trivago.

A szálláshelyek jó része már megtelt, az összes, trivagón levő magyar szálláshely körülbelül 3 százaléka kínál még szabad szobákat, Budapesten ez 9 százalék. Ám a fürdővárosokban még az utolsó pillanatban foglalók is megtalálhatják a számításaikat; Hajdúszoboszlón a szállások 34 százaléka, Hévízen 25 százaléka, Gyulán 20 százaléka még elérhető.

Forrás: trivago.hu

Prágán és Rómán, hasonlóan Budapesthez, azonban meglátszik a nemzetközi érdeklődés is, már a szobák 90 százalékát illetve 95 százalékát lefoglalták. A húsvéti pihenés mellett a vizes vb alatt is rengeteg turistát várnak a hazai szállókban. Közel 350 ezer nézőt várnak a nyári vizes világbajnokságra, köztük 85 ezer külföldit, a versenyzők és kísérőik elszállásolására mintegy 85 ezer vendégéjszaka szállodai kapacitást kötöttek le – közölte Borsa Miklós, a világbajnokságot szervező és lebonyolító Bp2017 Nonprofit Kft. szóvivője.

(trivago.hu)