Két díszvendége is van az idei Egri Bikavér Ünnepnek: Franco Nero olasz filmszínész és Tarlós István Budapest főpolgármestere //Fotó: Keller Richárd
Forgatókönyvvel érkezett Egerbe Franco Nero, olasz filmszínész, aki csütörtökön díszvendégként megnyitotta a XXI. Egri Bikavér Ünnepet az Érsekkertben.

 

Eddig öt Magyarországon forgatott filmben játszottam, és úgy döntöttem, szeretnék egy hatodikat is, amelyet ezúttal az Önök csodálatos kis városában forgatnánk le – jelentette be Franco Nero köszöntőjében az egri Érsekkertben.

Az olasz filmszínész elmondta: egy forgatókönyvvel érkezett városunkba, melyet Koltai Lajos filmrendezőnek, operatőrnek fog átadni pénteken. Reméljük, hogy ez a borral kapcsolatos film megvalósítható lesz Egerben – fogalmazott Franco Nero.

Tekintsd meg Franco Nero teljes köszöntőjét (a cikk folytatódik a videó után):

A legendás színész felidézte: hosszú, több mint húsz éves múltra tekint vissza a kapcsolata Magyarországgal, és úgy tűnik, ez a különleges kötelék szerencsére soha nem fog megszűnni.

Mindig is Attilát, a hunok királyát szerettem volna eljátszani, de a sors úgy hozta, hogy Árpád fejedelmet személyesíthettem meg Koltai Gábor filmrendezőnek köszönhetően, illetve játszottam a Juliánus barát című tévéfilmben, a Sacra Coronában, a Mário és a varázslóban és az Egy rózsa télen című filmben – árulta el.

Arról is beszélt: egy magyarországi forgatás alkalmával ajándékként egy 1941-es évjáratú Tokaji Aszút kapott, mivel ő maga is ebben az évben született. Ezt egy Franco Nero nevű különleges, sok díjat nyert borral viszonoztam – tette hozzá.

 Tekintsd meg fotógalériánkat a XXI. Egri Bikavér Ünnep nyitónapjáról: