Eger Civil Ünnepe 2018 frissített progjamjai

Belföld, Kiemelt, Kultúra
Eger Civil Ünnepén számos helyszínem, érdekes, látványos programokkal várnak mindenkit a rendezők.

 

A három napos rendezvény frissített programjai:

 

Szeptember 21. PÉNTEK:

17.00 – A több, mint 25 éve sikeresen működő helyi, önkormányzati és civil partnerségben kiírt pályázat, a „Virágos Egerért, Szép Környezetért Verseny” eredményhirdető-díjátadó estje a Városháza dísztermében. Az önkormányzat részéről a díjakat Martonné Adler Ildikó alpolgármester asszony és Kovács-Csatlós Tamás tanácsnok adja át 

Szeptember 22. SZOMBAT:

9.00 – Fát ültet Habis László polgármester úr az Egri Borbarát Hölgyek Egyesületével közösen, Barics Dezső (1941-2011) szőlő szaporítóanyag-felügyelő és megyei főkertész emlékére. A helyszín természetesen a Ráckapu téri Vincellér park, ahol számos emlékfa áll már. (Barics Dezső életrajza mellékelve, sajnos csak pdf-ben, mert nem kaptam meg szerkeszthető formában.)

 9.00 – A határon túli magyar gyermekek magyar nyelvű tanítását és a magyar hagyományok ápolását szolgáló Vasárnapi Iskola Alapítvány mintegy száz önkéntese találkozik az Egri Vár Dobó-bástyájának konferenciatermében. A résztvevőket Habis László polgármester úr 9.30-kor (a faültetés után) köszönti a helyszínen. A rendezvényre várják Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkárt is.

 10.00 – Eger Civil Ünnepe hivatalos megnyitója az Érsekkertben. Köszöntőt mond Habis László polgármester és átadja a Közgyűlés által az egri civil szférában nyújtott teljesítmény elismeréseként adományozott „Pro Agria” díjat.

 11.30 – A Szüret c. színes nagyrendezvény a Szépasszonyvölgyben, a Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesülete és a Média Eger Kft. Kulturma Városmarketing Csoportja szervezésében valósul meg ezen a hétvégén. A fenti időpontban az ünnepélyes megnyitót tartják a Völgypark Színpadnál, átadják a szüreti koszorút és megáldják az egri szőlőt.

 14.00 – A XIII. Egri Nemzetközi Cukorbeteg Találkozót szeptember 22-23-án tartják az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban. A megnyitón köszöntőt mond Habis László polgármester úr.

 

Szeptember 23. VASÁRNAP:

10.30 – A XXIII. BAROKK  FUTÓPARÁDÉ (Hírlap futás, minimaraton – kismaraton és Gyalog Barokk) rajtja az Érsekkertben. Helyszíni nevezés a versenyközpontban, a Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

További  részletek itt: http://eck.hu/eger-unnepe