A DVTK szárnyai alatt folytatja szereplését 2018 nyarától a jelenlegi egri élvonalbeli férfi kézilabda csapat – jelentették be szerdán Egerben.

A sajtótájékoztatón Sántha Gergely, az Arago Holding és a Borsodsport Invest Kft. ügyvezetője, Szabó Róbert, az Eger-Eszterházy Szabadidő és Sportegyesület társadalmi elnöke, valamint Lovas Ferenc, a Mátrametál Kft. ügyvezetője tájékoztatták a sajtó képviselőit, hogy a közelmúltban az Arago Holding érdekeltségi körébe került Mátrametál Kft. és a kézilabda klub között szponzorációs megállapodás jött létre, amelynek révén a cég meghatározó támogatója lett az egri kézilabdának.

Ugyancsak e sajtótájékoztatón került bejelentésre, hogy a Borsodsport Invest Kft. és az Eger-Eszterházy SZSE között most létrejött együttműködési megállapodás értelmében a felek további szándékai szerint 2018 nyarától a klub a felnőtt és utánpótlás csapatait a DVTK égisze alatt szerepeltetheti tovább.

Fotó:Huszár Márk

Az egri férfi kézilabda újkori sikertörténete 2011-ben a harmadosztályban kezdődött, és ma a felnőtt csapat stabilan az élvonal középmezőnyéhez tartozik – hangsúlyozta Szabó Róbert. Az Eger-Eszterházy azonban mára az élvonalbeli felnőtt csapatának, és a több mint 300 gyermeket nevelő 24 utánpótlás csapatának finanszírozásában elérte a saját felső határait, így segítség után kellett néznünk – tette hozzá az Eger-Eszterházy Szabadidő és Sportegyesület társadalmi elnöke

“Ezt a segítséget, amely zavartalan működésünkhöz, és további sportszakmai sikereink eléréséhez szükséges, az észak-magyarországi régió legjelentősebb sportklubja, a DVTK tudja biztosítani számunkra”

– jelentette be.

Mint fogalmazott: A DVTK múltja és jelene, a DVTK-család egy olyan tradíciót és közösséget jelent számunkra, akikkel megtiszteltetésnek éreztük az együttműködés minden lehetséges formáját. Az elmúlt hetekben olyan egyeztetési folyamat indult el a DVTK és az Eger között, amelynek célja, hogy a következő szezonban felnőtt csapatunk már a DVTK család tagjaként, utánpótlásunk pedig a régió kézilabdasportjának központjaként folytathassa fejlődését. A közös elhatározás szerint a DVTK család egy sikersportág sikeres csapatával bővül. A hosszú távú tervek és a stabil gazdasági alapok pedig lehetőséget teremtenek arra, hogy a jövőben még komolyabb célokat tűzzünk ki magunk elé az élvonalbeli szereplést és a regionális kézilabda-utánpótlást illetően egyaránt.

“Hazai pályánk és a szakmai központ továbbra is Eger lesz, a családunk pedig a DVTK. Egy olyan klubért és egy olyan kézilabdás közösségért dolgozunk közösen a jövőben, amely méltó lesz a DVTK címeréhez, szurkolóink és a nálunk pallérozódó tehetségek elvárásaihoz” – mondta. 

 A sajtótájékoztató előestéjén az egri klub képviselői kötetlen találkozón vettek részt az utánpótlásban nevelkedő fiatalok szüleivel, valamint a csapat szurkolóival, amelyen tájékoztatták a megjelenteket az egri kézilabda jövőjét érintő fontos stratégiai döntésről, ugyanis kiemelten fontosnak tartottuk, hogy a leginkább érintettek értesüljenek elsőként a változásról.

További fontos információkért klikk az Eger-Eszterházy hivatalos oldalára