COVID-19: Járványgóc alakult ki Mezőkövesden

Belföld, Kiemelt

Bezártak egy iskolát Mezőkövesden, mivel góc alakulhatott ki – értesült az RTL Klub. Valószínűleg a Szent Imre Tagiskoláról lehet szó, amely július 3-án azt írta a Facebookon, hogy koronavírus gyanúja miatt lezárták az intézményt és előreláthatólag július 8-ig nem látogatható.

Továbbra is indokolt a járványügyi megelőző szabályok fokozott betartása – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden az MTI-vel, noha az esetet nem konkretizálták, mindössze annyit közöltek, hogy a Covid-19 fertőzés „halmozódását” észlelte a helyi járványügyi hatóság egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei oktatási intézményben.

A fotó csak illusztráció

Az NNK tájékoztatása alapján a járványban Borsod megyeiek mellett egy Heves megyei lakos is érintett. Jelenleg három embert ápolnak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház infektológiai osztályán.

A szükséges járványügyi intézkedések megtörténtek; a szoros kontaktok járványügyi megfigyelés alatt állnak, jelenleg nem hagyhatják el otthonukat. Valamennyi fertőzött beteget elkülönítették, azok, akiknél jelentkeztek a tünetek, kórházban, illetve otthonukban vannak.