Nyolcan a helyszínen meghaltak, ketten súlyosan és negyvenhatan könnyebben megsérültek az M7-es autópályán Szabadbattyánnál történt vasárnap hajnali buszbalesetben, a sztráda főváros felé vezető oldalát lezárták.

A Telex információi szerint a busz Horvátországból jött haza, az utasok nagyrészt székesfehérváriak és budapestiek. Gyerek nincs a halottak között, és az utaslistán szereplők közül mindenki megvan – élve vagy sajnos holtan – , azaz nem keresnek senkit. Szintén a lap információi szerint a busz oldalán a Rolitúra felirat látható.

A baleset vasárnap hajnali 4 óra 55 perckor történt az M7-es autópálya 70-es kilométerénél a Budapest felé vezető oldalon. A balesetet szenvedett busz magyar rendszámú volt.

A buszon több mint ötvenen utaztak, tizennégy utast a tűzoltók mentettek ki, a többiek saját erejükből hagyták el a buszt.

Az M1 Híradó jelenleg meg nem erősített információi alapján a tömegszerencsétlenség azért következhetett be, mert a magyar rendszámú autóbusz valami miatt a jobboldali sávból elkezdett nagy sebességgel lefelé húzódni a leálló sáv irányába, és eltalálta a felüljárú jobboldali pillérét, ettől fordult az oldalára. A baleset viszonylag nagy sebesség mellett történt; a rendőrség még vizsgálja az eset körülményeit, de a köztévé szerint a sofőr vagy elaludt, vagy rosszul lehetett. Úgy tudják, a jármű vezetője is meghalt.

Indexfotó: MTI