tamadas
Saját lakásán tört rá egy apa és a fia az ágyában fekvő sértettre, akit aztán olyan durván bántalmaztak, hogy a 30 éves férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett. A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt az elkövetőkkel szemben.

A vádirat szerint a fiatalabb, II. rendű vádlott alig egy hónapja üzemeltette azt a pétervásárai sörözőt, melyben 2016. április 30-án este a lánytestvére és annak vőlegénye eljegyzési rendezvényt tartott. Az eseményen jelen volt az I. rendű vádlott is, aki a fiának segített a kiszolgálásban. Az italbolt ajtaján tábla hívta fel a figyelmet arra, hogy odabent zártkörű rendezvényt tartanak, azonban a kaput nem zárták be, így bárki bemehetett az épületbe. Ezt kihasználva, 23 óra körül egy kisebb társasággal hívatlanul megjelent a sörözőben a sértett, aki a jelenlévőkkel együtt elfogyasztott ital hatására hamarosan ittas állapotba került.

Kora hajnalban a férfi már arrogánsan viselkedett, hangoskodott, kötözködött mindaddig, míg ki nem vezették a helyiségből. Ezt követően haza ment, majd lefeküdt a kanapéra és elaludt. A vádlottak nem sokkal ezután bezárták a vendéglőt, és – miután elhatározták, hogy a történtek miatt elégtételt vesznek – autóba ültek, és elindultak a korábban kitessékelt, rendzavaró sértett házához. Itt a kezükben egy nyújtófával, illetve egy vascsővel átugrottak a kerítésen, majd, a nyitott ajtón át bementek a házba, ahol aztán szó nélkül az alvó sértettre támadtak.

tamadas_02

Miközben a fiú arra biztatta az apját, hogy üsse agyon a férfit, az többször is lesújtott a nyújtófával, olyan erővel, hogy a farúd ketté is tört. A hangzavarra végül felébredtek a sértett házban tartózkodó rokonai, akik megakadályozták a további bántalmazást. A megtámadott férfi életveszélyes koponyasérülést, továbbá állcsonttörést és zúzódásokat szenvedett.

A Heves Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, valamint éjjel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja a támadókat, akik közül az apa jelenleg is előzetes letartóztatásban van, míg a fia lakhelyelhagyási tilalom alatt áll.

A Heves Megyei Főügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság mindkét vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki, valamint a közügyek gyakorlásától való eltiltásukon túl, kötelezze őket a felmerült bűnügyi költség megfizetésére is.