Beküldött fotó: Népszava
Beázott falak között kénytelenek tanulni az egri Hunyadi Mátyás általános iskola diákjai. Biztonsági okokból egész nap nem kapcsolják fel a villanyokat a tantermekben, nehogy az átvizesedett falak miatt gond legyen. Az illetékesek szerint nincs életveszély, minden rendben van.

Borzalmas állapotokról készített fotókat egy szülő az egri Hunyadi Mátyás általános iskolában –számolt be a Népszava.

A fotók tanúsága szerint vizes falak, omladozó vakolat és földre terített felmosórongyok, vödrök fogadták a diákokat a tanévnyitón.

Beküldött fotó: Népszava

Egy másik szülő arról számolt be a lapnak, hogy nem csupán egyszeri beázásról van szó, mert az előző tanévben is úgy tanultak a gyerekek, hogy ha esett, nem lehetett villanyt kapcsolni a vizes falú teremben és az aula is úgy beázott, hogy a folyosón lévő szekrényekben is eláztatta a gyerekek ruháit, cipőit. Amikor már nem tudták vödrökkel felfogni a vizet, szalaggal elkerítették szalaggal azt a részt: így maradt egy fél aula mintegy 800 gyerekre – tette hozzá.

A Népszava megkereste az iskola igazgatóját, de Rózsa Sándor nem kívánt nyilatkozni. Az Egri Tankerületi Központ vezetője, Ballagó Zoltán az esettel kapcsolatban azt nyilatkozta: az egri Hunyadi Mátyás általános iskolában nincsenek életveszélyes körülmények, a napokban történt szélsőséges, nagy esőzéssel járó időjárás következtében keletkezett a belső falakon beázás. Az ősz folyamán 31 millió forintos beruházással megoldják a problémát – hangsúlyozta.