Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség azzal a 23 éves nővel szemben, aki 2020. november 3-án délelőtt telefonon hamis bejelentést tett az Egri Törvényszékre arról, hogy ott egy órán belül bomba robban.

Az asszony férje ellen büntetőeljárás volt folyamatban, melyben a bíróság aznap tartott tárgyalást. A nő félt, hogy élete párja börtönbe kerül, ezért úgy döntött, hogy bármi áron megakadályozza az ítélethozatalt.

A vádlott napszámban dolgozott egy szőlőültetvényen, ahol elkérte egyik munkatársa mobilját, melyen felhívta a törvényszéket és közölte a telefonközpontossal, hogy „a bíróságon egy óra múlva bomba fog robbanni”. Ezután kinyomta a telefont.

A hívást követően értesítették a rendőrséget, majd a vonatkozó szigorú protokoll szerint lezárták a környéket, kiürítették a Törvényházat és az Egri Járásbíróságot, valamint keresőkutyákkal átvizsgálták mindkét több emeletes épületet. Ennek során robbanó szerkezetet nem találtak, mivel a valóságban bombát ott senki sem helyezett el.

Az elkövetőnek a rendőrök hamar a nyomára akadtak, így most – férjéhez hasonlóan – neki is bíróság előtt kell felelnie az általa elkövetett bűncselekményért.

A járási ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolja az asszonyt, akivel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint pártfogó felügyeletének elrendelésére tett indítványt a vádiratában. A terheltnek a rá váró büntetéstől függetlenül meg kell majd térítenie a hamis bombariadó tetemes költségeit is.

Forrás: Heves Megyei Főügyészség

Címlapkép: Illusztráció