Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvankettedik, és a köztársaság kikiáltásának huszonkilencedik évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségen, mások mellett a megyei katasztrófavédelem állományából is többen elismeréseket vehettek át a Belügyminisztériumban, csütörtökön.

A rendezvényen Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes adta át a belügyminiszter által adományozott érdemjeleket megyénk tűzoltóinak. Bátorságért Érdemjelet vett át Fehér Zsolt c. tű. főtörzsőrmester, Kovácsik János c. tű. főtörzsőrmester, és Kovács Norbert tű. őrmester, a Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltói, és Nagy Zoltán c. tű. őrnagy, a Hevesi Katasztrófavédelmi Őrs rajparancsnoka, akik egy családi ház melléképületeiben keletkezett tűznél tizenhét gázpalackot vittek ki a lángok közül, megakadályozva, hogy azok felrobbanjanak.

Szintén Bátorság Érdemjellel tüntették ki Barna Lajos c. tű. törzsőrmestert, az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét, aki egy harminc méter mély kútba esett ember mentésében vállalt veszélyes feladatot. A mélybe leereszkedve mentőkötelet kötött az eszméletlen emberre, majd az egység fent maradt tagjai kihúzták őket, ezzel megmentették az a kútba esett ember életét.

Fotós: Jóri András – BM OKF

A fotó galéria megtekinthető ITT

Forrás: Heves Megyei Katasztrófavédelem