Fotó: Nyitai Zsolt/Facebook
Közérdekű adatigénylés nyomán tudta meg a Népszava, hogy mennyibe került az adófizetőknek a közelmúltban tartott, “botrányos” egri íjász-bemutató. Íme a részletek.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Mónus József távlövő íjász a Végvári Vigasságok alatt az egri vár egyik bástyájából, a Dobó térre elhelyezett, törököt formázó bábukra lőtte nyilait, és egyikkel bele is talált a célpontba.

A Népszava elsőként írta meg, hogy az íjász – akinek mutatványától a Magyar Íjász Szövetség elhatárolódott, veszélyesnek és szakmaiatlannak tartva azt – a várost és a Végvári Vigasságok szervezőit kikerülve közvetlenül Nyitrai Zsolt, fideszes országgyűlési képviselőt kereste meg az ötlettel, ő pedig lelkes támogatója lett.

Fotó: Nyitrai Zsolt/Facebook

Az eseményt a Fidesz házi biztonsági cége, a Valton Security biztosította, mely nettó  416 040 forintba került a városnak, pontosabban az adófizetőknek – tudta meg adatigényléssel a Népszava.

Az összeg tartalmazta egy biztonságszervező és a nyolc fős állomány munkadíját, a biztonsági terv elkészítését és az utazási költségeket is. A megbízási díjon felül a Valton biztosított 38 darab, három és fél méteres kerítéselemet, 57 ezer forintos bérleti díjért, ennek szállítása 140 ezer forintot kóstált.

A magát Fehér farkasnak nevező Mónus József pár perces és a lap szerint sokak által élvezhetetlennek minősített produkciója tehát legalább legalább bruttó 778 ezer 560 forintba került az adófizetőknek, ráadásul plusz költséget jelent a rakodás közben beszakadt a Dobó téri szökőkút javítása is, amely valószínűleg szintén nem párezer forint lesz.

Klikk a Népszava teljes cikkéért IDE.

ÉRDEKELHET MÉG EZ IS

Hivatalos! Az íjászbemutató utómunkálatainál rongálódott meg a Dobó téri szökőkút