2012 óta nem volt erre lehetőségünk: jövőre kilenc alkalommal pihenhetünk hosszabban, ráadásul a karácsony egy ötnapos hosszú hétvégére bővül. 

Mivel jövőre több ünnepnap péntekre vagy hétfőre esik, illetve néhány keddre vagy csütörtökre, rekordszámú hosszú hétvégénk lesz.

Az első hosszú hétvégére egyik legnépszerűbb nemzeti ünnepünknek köszönhetően kerül sor: mivel március 15-e csütörtökre esik, egészen vasárnapig élvezhetjük a pihenést.

Nem kell sokat várni a következő lazítási lehetőségre: mivel a húsvét 2017-ben négy napos ünneppé vált, március 30-tól (nagypéntek) április 2-ig lógathatjuk otthon a lábunkat, vagy utazhatunk el családunkkal wellnessezni, rokonlátogatóba.

Szerencsére idén május elseje nem hétvégére esik, ráadásul mivel kedden lesz, egy négynapos hosszú hétvégével ünnepljük meg alaposan a “munkát”.

A Szentlélek kiáradását, azaz a Pünkösdöt egy háromnapos hosszú hétvégével ünnepeljük meg, amelyre május 20-án, vasárnap és 21-én, hétfőn kerül sor.

Állami ünnepünk is a hosszú pihenésnek kedvez: mivel idén hétfőre esik Államalapító Szent István király ünnepe, egy háromnapos hétvége áll, például a családok rendelkezésére, a szeptemberi iskolakezdés előtt.  

Október 23-án újabb négynapos hosszú hétvégére számíthatunk: az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja keddre esik, így a hétfő várhatóan munkaszüneti nap lesz. 

A mindenszentek- és a halottak napját is egy hosszú hétvége fedi le: november elsejétől, azaz csütörtöktől, november 4-ig, vasárnapig felejthetjük el a “munka világát”.

A jövő évet egy rekordhosszúságú “hétvégével” zárhatjuk: karácsonykor egy ötnapos ünnep vár ránk, mert december 25-e keddre esik, így 24-e, hétfő pihenő nap lesz.

2019 is remekül indul majd, hiszen január elseje keddre esik, ami azt jelenti, hogy egy négynapos hosszú hétvégével búcsúztatjuk 2018-at.