Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3035 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, Meghalt újabb 11 idős beteg. Ezzel 351 főre emelkedett a halálos áldozatok száma, 630-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek 63%-a, az áldozatok 79%-a, a gyógyultak 51%-a budapesti vagy Pest megyei. 1027 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 55-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára, és növelték ágykapacitásaikat. A védekezés első szakasza – az egészségügy felkészítése – ezzel véget ért.

 

FORRÁS: KORONAVIRUS.GOV.HU

Mától megkezdődik a védekezés második szakasza. Ez nem a járvány végét jelenti, írja a portál, hiszen a vírus továbbra is terjed.Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet, és továbbra is elkerüljék a járvány “berobbanását”.Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont mától új szabályok lépnek életbe.Az egész országban továbbra is fontos az ajánlások és a szabályok betartása, pl. a 1,5 méteres védőtávolság tartása és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra között látogassák.

Az elmúlt 24 órában meghalt 11 beteg anonim adatai /FORRÁS: KORONAVIRUS.GOV.HU

A mai naptól részletesebb adatközlés látható a kormányzati tájékoztató portálon. Külön is feltüntetik az aktív fertőzöttek számát; ez azoknak a számát jelenti, akik még koronavírussal fertőzöttek és még nem gyógyultak ki abból, kórházban vagy otthonukban vannak. Emellett az aktív fertőzöttek, a gyógyultak és a meghalt betegek statisztikájánál külön bontva láthatóak Budapest és Pest megye, valamint a vidék adatai.

FORRÁS: KORONAVIRUS.GOV.HU

 

Forrás: Koronavirus.gov.hu