a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke (b) és Botka László, Szeged szocialista polgármester érkezik a párt országos elnökségi ülésére az MSZP újbudai irodájába 2017. január 18-án. MTI Fotó: Soós Lajos
Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke (b) és Botka László, Szeged szocialista polgármester érkezik a párt országos elnökségi ülésére az MSZP újbudai irodájába 2017. január 18-án. /MTI Fotó: Soós Lajos
Megvan az MSZP miniszterelnök-jelöltje, akivel “le akarják rombolni az “Orbán-rezsimet”.

Az MSZP országos elnöksége egyhangúlag támogatja Botka László miniszterelnök-jelöltségét – közölte az ellenzéki párt elnöke szerdán Budapesten az elnökség üléséről tartott sajtótájékoztatón.

Molnár Gyula azt mondta, az elnökség teljes körűen felhatalmazta Szeged szocialista polgármesterét arra, hogy folytassa le azokat a tárgyalásokat, amelyek a jelöltállításban, a tartalmi kérdésekben szükségesek a következő parlamenti választáson történő győzelemhez.

Botka László elmondta, a napokban programot hirdet és megkezdi a szükséges tárgyalásokat. Emlékeztetett arra, hogy a kormányváltáshoz a többi között egy új politika, az igazságosság új politikája szükséges, amely lerombolja az Orbán-rezsimet, de egyértelművé teszi, hogy nem a 2010 előtti világot kívánják visszahozni.

(MTI)