Helyismereti és felkészítő gyakorlatot tartottak az egri hivatásos tűzoltók Egerben, a Gárdonyi Géza téren, szombaton.

Fotó: Hevesi Katalin tű. alez.

Ismét felépítettek egy óriáskereket Egerben, a Gárdonyi Géza téren. Az építmény és környezetének tanulmányozása érdekében szervezett gyakorlatot az Egri Hivatásos tűzoltó-parancsnokság. A foglalkozáson a tűzoltók megismerkedtek a szerkezet paramétereivel és működésével, valamint a helyszínnel, abból a szempontból is, hogy ha esetleg szükséges lenne, hogyan tudják megközelíteni azt a nagyméretű tűzoltó járművekkel.

Fotó: Hevesi Katalin tű. alez.

A gyakorlaton a szakemberek felkészültek egy esetlegesen bekövetkező, olyan jellegű üzemzavarra, ahol a tűzoltók segítségét kérhetik, legyen az egy magasból lógó veszélyes tárgy eltávolítása, vagy üzemzavar esetén magasból mentési feladat. Átbeszélték a lehetséges mentési módokat, valamint feltérképezték a teret, hogy egy beavatkozás során a magasból mentő járművet hol a legcélszerűbb megtelepíteni.

Fotó: Hevesi Katalin tű. alez.

A maihoz hasonló gyakorlatot fognak tartani a szakemberek még augusztus 31-én és szeptember 2-án is, hogy mindhárom szolgálati csoport megismerkedjen az újonnan felépített óriáskerék sajátosságaival és környezetével.

Fotó: Hevesi Katalin tű. alez.

Forrás: Katasztrófavédelem