Illusztráció: Keller Richárd / Egri Sztorik
Megtörtént szerdán a hatalomátvétel: Mészáros Lőrinc embere, Liszkay Gábor lett a tv “tanácsadója”, Kálmán Olgát kirúgták, Csintalan Sándor “önként” távozik.

Pontosan két hete írtunk arról, hogy megvette a Fidesz a Simicska-birodalmat. Szerda délelőtt az állománygyűlésre is sor került. Az új tulajdonos, Nyerges Zsolt, aki Orbán Viktor “alapembere”,Liszkay Gábort megtette a HírTv “tanácsadójának”. Döntését azzal indokolta, hogy 

„a műsorgyártás folyamatos figyelmet igényel.”

Ezzel be is igazolódott az a korábbi sajtóértesülés, miszerint Nyerges át fogja “passzolni” Mészáros Lőrincnek a Simicska-birodalom zászlóshajójának számító HírTv-t. Liszkay Gábor ugyanis a kormány (értsd Fidesz) médiabirodalmának egyik irányítója, Mészáros Lőrinc vállalatának, a Mediaworks-nek a vezérigazgatója. 

Liszkay korábban több mint tíz éven keresztül felügyelte a szakmai munkát a Magyar Nemzetnél, a Hír TV-nél, a Lánchíd Rádiónál és közvetve a Class FM-nél is, azaz Simicska médiavállalatainál, de a “G-nap” után Orbán Viktorral tartott és távozott. Kormányzati hátszéllel ő alapította a Magyar Időket és a Karc FM-et, mielőtt kinevezték a Mediaworks élére.

A fideszes hatalomátvétellel Kálmán Olga és Csintalan Sándor sorsa is megpecsételődött a HírTv-nél. Műsoraikkal kapcsolatban ma délben közleményben tudatta a csatorna: 

“Kálmán Olga és Csintalan Sándor műsorait a továbbiakban nem láthatják a nézők.”

Csintalan Sándor, a tévé egyik műsorvezetője, aki Simicska Lajos bizalmasaként is szokott nyilatkozgatni, azt mondta az Azonnalinak, hogy a Hír TV áthangolásához elég, ha csak néhány embert küldenek el és pár műsort szüntetnek meg. Ilyen műsor a Szabadfogás vagy a Célpont, és „ilyen ember például Kálmán Olga” vagy „szerénytelensége”.

Kálmán Olga távozásával kapcsolatban a Magyar Hang úgy tudja, hogy felmondtak a műsorvezetőnek.

EZT OLVASTA MÁR?

Hivatalos: Mészáros Lőrinc megvette a Mátrai Erőművet is megyénkben, íme a teljes “portfóliója”