Árokba borult autók és áramszünet – Ez a hóvihar mérlege Heves megyében

Belföld
Egerben vasárnap hajnal óta dolgoznak a hókotrók /Beküldött fotók
Szombaton este megyénkben is ónos eső és intenzív havazás kezdődött, amely több településen áramszünetet és számos közlekedési balesetet okozott.

 

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint szombat este hat órától ma reggelig tizenegyszer riasztották megyénk tűzoltóit a szélsőséges időjárás okozta károk miatt. Az esetek túlnyomó részében közlekedési balesetek és veszélyesen megdőlt vagy kidőlt fák miatt érkezett riasztás a katasztrófavédelem megyei ügyeletére.

A rossz időjárás miatt Heves megyében négy településén ment el az áram. Vezetékszakadás miatt összesen ezerkilencszázkilencvenöt fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás Heves, Hevesvezekény, Tarnaszentmiklós és Pély településeken. Az áramszolgáltatás mostanra minden fogyasztónál helyreállt.

A tűzoltók öt esetben vonultak a megye területén elakadt járművek megsegítésére.  

Teljes útzár az M3-ason

Hóeltakarítás miatt vasárnap hajnalban teljes szélességében lezárták az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalát Füzesabony közelében. Az útzárat a reggeli órákban feloldották.

Vasárnap reggel az Útinform közölte: korlátozzák a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek forgalmát az M3-as autópályán.ű

Közlekedési balesetek

Vasárnap hajnalban három közlekedési baleset történt megyénkben. A 3-as főút Halmajugra és Karácsond közötti szakaszán egy ember megsérült, amikor árokba borult autójával. Hasonló baleset történt a 3-as főút Kerecsend és Füzesabony közötti szakaszán, illletve Heves és Hevesvezekény között. Senki sem sérült meg, az árokba borult autókat kimentették.

Előrejelzés vasárnap estig

Megyénkben a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetés van továbbra is érvényben. Erős hófúvásra kell készülni ma is: a friss hóval fedett területeken a viharos szél több helyen hóakadályokat emelhet.

Az előrejelzés szerint vasárnap a hőmérséklet kora délután mínusz 5 és plusz 2 Celsius-fok között valószínű. Késő estére mínusz 10 és mínusz 1 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Rendőrfőkapitányság az autósoknak az alábbiakat ajánlja:

  • Ha útra kelnek, tankolják tele az autót
  • Az ablakmosóban legyen fagyálló folyadék
  • Ellenőrizzék az akkumulátor kapacitását
  • Legyen hólánc és hólapát az autóban
  • Tanácsos némi ételről és italról, meleg ruházatról és meleg takaróról gondoskodni
  • Legyen feltöltve a mobil is