Ha azzal szembesülünk, hogy akaratunkon kívül otthonunkat antik dolgok árasztották el, mindenképpen gyors megoldásra vágyhatunk. Legyen szó családtagjaink egy-egy kedves, de rosszul megválasztott ajándékáról vagy sajnálatosabb esetben hagyatékáról, mindenkinek joga van eldönteni, hogy a lakásában, illetve házában van-e ezeknek helye vagy sem. Amennyiben arra jutunk, hogy jobb tőlük megválni, érdemes akár szakember segítségét is igénybe venni.

Hol van a tér?

Minden családnak, személynek és otthonnak van egy kialakult stílusa. Ezt sok minden befolyásolhatja, az adott ingatlan tulajdonságai, az anyagi háttér és mindenféle alapadottság. Nincs annál idegesítőbb, minthogy ha elképzelünk egy szép, modern berendezésű lakást, s hirtelen arra leszünk figyelmesek, hogy tele van más jellegű bútorokkal. Mit tehetünk a régiségekkel, ha szeretnénk felszabadítani a terepet, hogy végre megkapjuk álmaink házát? Ilyenkor érdemes olyan szakértőt hívni, akinek a profilja az antik bútor felvásárlás. Természetesen ingyenes értékbecslést követően ezek megvásárlásra is kerülhetnek. A jó hír az, hogy az antik bútorok általában még nem a tömeggyártásban készültek, kiváló minőséget képviselnek, ezért értékük is magasabb. Lehet, hogy ott lapul máris az új bútor teljes ára?

Az antik bútorok patinája

Míg van, aki szabadulni próbál a régi bútoroktól, mások felismerik bennük az értéket, s lakásuk berendezéséhez is tökéletesen illik. Tény és való, hogy van ezeknek a tárgyaknak egyfajta patinája, ami hihetetlenül értékessé tudja tenni őket az erre fogékony embereknek. A szerencse az, hogy nem vagyunk egyformák, így az ízlésünk is eltérhet. Ezúton kaphat egy-egy antik bútor egy második esélyt, egy megbecsült, új életet.

Antik óra is lehet értékes

Az órák mindennapjaink minden részében megtalálhatóak. Egy antik karóra lehet egy féltve őrzött ajándék vagy ereklye, esetleg a nagyszüleink hagyatéka, amelytől nem szívesen válnánk meg. Ugyanakkor a berendezési tárgyak között is fellelhetünk antik órákat. Mivel ez a használati tárgy meglehetősen stílushoz kötött, sok közöttük az egyedi, valamint az emberek vigyáznak rá és igyekszenek kiváló állapotban megőrizni. Nem árt tudni, hogy egy óra minél idősebb, annál értékesebb, így az antik óra felvásárlás esetén ez egy fontos szempont, mert ezáltal jóval magasabb áron kelhet el. Legyen szó aranyból vagy ezüstből készült darabról, kakukkos vagy zsebóráról, az ingyenes személyes vagy online értékbecslés után elindulhat a felvásárlási folyamat.

Címlapkép: Illusztráció/canva.com