Állati jó lesz: Ekkor nyit a térség egyik legjobban várt “attrakciója” Felsőtárkányban

Belföld

Az utóbbi három évben rendszeresen “felröppen” a “szenzációs” hír, hogy most már tényleg állatkert nyílik Felsőtárkányban. A heol.hu viszont arról értesült a közelmúltban Pullai Béla igazgatótól, hogy 2018 májusában végre valóban megnyitja kapuit a vadaspark a Lamport-völgyben.

Májusban egyelőre 3 hektáros területen nyílik meg az egzotikus állatokat is bemutató Felsőtárkányi Állatkert /Beküldött fotó

Az állatkert tavaly decemberben kapta meg a működési engedélyt, és a májusi nyitással kapcsolatban az is bizakodásra ad okot, hogy az 5,5 hektáros területen már számos kifutó elkészült, és többféle állatot – például lovakat, fehér varjakat, kacagójancsikat, szarvascsőrű tukánokat, szerválokat és majmokat – is betelepítettek a parkba. Kezdetben 50 fajt mutat be az állatkert, aztán két év alatt 150 fajra bővíti az állományt. 

Otthonosan érzik magukat a madarak a röptetőben. /Beküldött fotó

Az állatkertbe egzotikus “nagyágyúkat” is betelepítenek, többek között oroszlánokat és tevéket, de a legnagyobb “királyok” valószínűleg a gyűrűsfarkú makik, Julien és Junior B. lesznek, akik a kecskeméti állatkertből érkeztek nemrég Felsőtárkányba.

Junior B.-t az árva kattát Pullai Béla nevelte fel és hozta Felsőtárkányba. Fotó: Blikk

Az állatkertben a Borzalmak házát is megépítik, ahol rémisztő állatok, például kígyók, pókok, csótányok és denevérek borzolják majd a kedélyeket, és 350 ember befogadására alkalmas előadóteret is kialakítanak, ahol vetítéseket, bemutatókat, előadásokat terveznek.