Államtitkár ismerkedett az egri Sanatmetállal

Nem kategorizált
Farkas ­József, a cég ügyvezetője (a kép jobb szélén) vezette körbe a gyárban a vendégeket //Beküldött fotó: Molnár Pál/Sanatmetal
Szakmai egyeztetésen és gyárlátogatáson vett részt a napokban az egri Sanatmetal Kft-nél Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár, valamint Feketéné Fényi Ágnes főtanácsadó. 

Az államtitkári látogatás célja az volt, hogy a vendégek megismerjék az ortopédiai és traumatológiai eszközöket gyártó egri cég működési struktúráját, rendszereit és új fejlődési irányokat javasoljanak. Egyeztettek az ortopédia, traumatológia, diagnosztikai eszközök (például WIWE-EKG készülék) fejlesztési irányairól is, mert a technológiai platform elsődlegesen a modernizációra, és a digitalizációra fekteti a hangsúlyt.

A nemzetközi piacra lépés lehetőségét is vizsgálták  a diagnosztikai (például WIWE EKG készülék), valamint a fogimplantátumok szegmensében.

A szakmai egyezetést gyárlátogatás követte //Beküldött fotó: Molnár Pál/Sanatmetal

WIWE EKG készülék

A Sanatmetal Kft tájékoztatása szerint a cég fontosnak tartja, hogy javítson a lakosság egészségügyi helyzetén, ezért elkészítette a kézben elférő EKG diagnosztikai eszközt a WIWE-ot, amellyel otthon, kényelmesen, sorban állás nélkül is képet kaphat valaki szíve aktuális állapotáról. A Sanatmetal nagy hangsúlyt fektet az edukációra is, folyamatosan felhívja a prevenció fontosságára és a stroke veszélyére az emberek figyelmét, amely a megfelelő előzetes szűréssel, a WIWE EKG készülékkel segítségével kivédhető. 

Az eseményen egyeztetés történt az újonnan megalakult Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platformról, valamint gyárlátogatáson is részt vettek a vendégek. 

Vélemény, hozzászólás?