A korábbi hírekkel ellentétben mégis jön az Aldi Egerbe, és üzlethelyiséget bérel a Nemzet Gázszerelőjétől.

Két hónapja írtunk arról, hogy a városi pletykákkal ellentétben “nem szándékozik” üzletet nyitni Egerben az Aldi, legalábbis érdeklődésünkre erről tájékoztatta hírportálunkat egy diplomatikusan megfogalmazott levélben a cég.

Olvasónk Ferenczi Zoltán hívta fel rá a figyelmünket, hogy az Index arról értesült szerdán: az Aldi üzlethelyiséget bérel majd Miskolc és Biatorbágy mellett Egerben is a Mészáros Lőrinc cégbirodalmába olvadó, ingatlanpiacon aktív Appeninn Holding Nyrt-től.  A cég korábban 18 Spar áruház üzlethelyiségét vett meg az Alditól, melyek közül most hármat bérbe “visszaad” az áruházláncnak.

A miskolci üzletet már ki is fizette az Appeninn, ez a cég közleménye szerint közel félmilliárd forintba került. Az üzletet az Aldi azért még saját pénzen átépíti, mielőtt elkezdi az Appeninn-nek fizetni a bérleti díjat.

Az Egerben és Biatorbágyon található ingatlanokon a társaság saját kivitelezésben épít áruházat hosszú távú bérbeadási céllal. Az elkövetkező öt évben megvalósuló tranzakciók értéke egyenként 3-5 millió euró között mozog és az előzetes kalkulációk alapján kiemelkedően magas, fizetett bérleti díj szerinti hozamot jelentenek majd.

Egyelőre nincs pontos információ arról, hogy Egerben hol található az említett ingatlan, de ha kiderítettük, megírjuk.

(Index)

EZT OLVASTA MÁR?

Ezek a világmárkák érkeznek Egerbe hamarosan

 

Ezek a világmárkák érkeznek Egerbe hamarosan