Az álláskeresés szó sokak számára a mai napig tele van stresszel, frusztrációval. Pedig ennek nem feltétlenül kellene így lennie. Az okok sokszor ugyanazok, amikor valaki elveszti állását, az egyfajta szorongást okoz, hisz nem tudhatja, hogy mikor lesz újra munkája. Veszélybe kerülhet a megélhetése, az otthona, a szociális élete.

Sokan vannak olyanok azonban, akik nem azért keresnek állást, mert épp nincs állásuk, hanem azért, mert szeretnének jobb állást találni. Vagy épp karrierjük kezdetén állnak. Ilyenkor tele pozitív érzésekkel kezdenek állást keresni. Akik pedig elvesztették munkahelyüket, szintén merítkezhetnek a pozitív érzésekből, hisz az új dolgok, a kihívások, a változás új lendületet ad az embernek. Sokak számára aggasztó dolog lehet állás nélkül maradni, azonban minden helyzet átmeneti és ha valaki keres, az előbb-utóbb talál is állást. Kérdés, hogy mennyi időn belül és hogy milyen állást. Jó dolog azt mondani, hogy ne alkudjunk meg, de van az a helyzet, amikor szükséges lehet egy olyan munka elvállalása, ami nem igazán illik hozzánk.

Hol keressünk, mire figyeljünk?

A Lépés Magazin oldalon ingyenes hirdetés feladással várják a látogatókat, ez az a hely, ahol a színes, érdekes információkon túl akár még állást is találhatunk. A munka világában jó, ha van az embernek egy iránytűje, legyen szó akár állást keresőkről vagy állást kínálókról. Ez az iránytű pedig azt jelenti, hogy álláskeresőként legyünk tisztában a képességeinkkel, és csak olyan állásra jelentkezzünk, ahol megfelelünk a feltételeknek. Állást kínálóként pedig tegyük egyértelművé ezeket a feltételeket.

Álláskeresőként minden apró részletet olvassunk el, és csak akkor jelentkezzünk, ha úgy gondoljuk, hogy van esélyünk. Magunk és az állást kínálók idejét is megkíméljük ezzel, nem beszélve a kudarcról, ami akkor érhet, ha elutasítanak az interjún. Ne frusztráljuk magunkat ezzel. Aki pedig munkahelyváltás előtt áll, vagy épp karrierje kezdetén, nyugodtan szánja rá az időt a keresésre, ne az legyen a cél, hogy mindenáron legyen egy „job”.

Címlapkép: pixabay.com

Lépés Magazin