Az alapítvány elnöke szerint közveszélyokozás, közüzem megzavarása, lőfegyverrel való visszaélés, kiskorú veszélyeztetése és állatkínzás gyanúja merülhet fel a budapesti kórháznál történt eset kapcsán.

Feljelentést tesz a Szent János Kórház közelében kilőtt vaddisznó család ügyében a Macskaárvaház Alapítvány – árulta el az Indexnek Bóday Pál, az alapítvány elnöke.

Mint kifejtette: a villamostól kevesebb mint két méterre lövöldöztek, ami közveszélyokozást jelenthet, „bármi történhetett volna”, tehát ez a közüzem megzavarásának minősülhet, az emberekben pedig félelmet keltett a cselekmény, amely súlyos bűncselekményt, garázdaságot feltételez.

Bóday Pál szerint állatkínzás- és lőfegyverrel való visszaélés gyanúja is fennállhat, hiszen ott nem lett volna szabad lőfegyvert használni, ráadásul sokkot kapott egy kisgyerek, mert látta, hogy állatokat ölnek meg, ez pedig kiskorú veszélyeztetése.

Arra várunk, hogy még több körülményt megismerjünk. Nem az a célunk, hogy csak úgy bejelentsük, hanem hogy jogilag a hatóságok számára megpróbáljuk megvilágítani, hogy mi minden történt

– emelte ki a Macskaárvaház Alapítvány elnöke. Hozzátette: számukra fontos, hogy az állatkínzást ne önálló bűncselekményként nézzék, ugyanis nagyon sokszor garázdasággal párosul.

Index