Ezek a legfontosabb hírek az év utolsó kormányinfójáról.

A fertőzések tekintetében úgy tűnik, túl vagyunk a járvány második hullámának csúcspontján, a tendencia az elmúlt héten megfigyelhető volt, bíznak a trend folytatásában – jelentette ki Gulyás Gergely a keddi kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatása szerint december 27-től 5500 oltás beadását kezdhetik meg a Dél-pesti Centrumkórházban. A kormány azt reméli, hogy a Pfizer vakcinájából még idén újabb szállítmány érkezik, a kabinet minden gyártóval tárgyal. Gulyás Gergely arra kért mindenkit, hogy ha szeretnének részt venni az oltásban, regisztráljanak, eddig több mint 300 ezren már megtették.

A miniszter arról is beszélt: egyelőre nehéz felmérni a Nagy-Britanniában megjelent vírusmutáció veszélyességét, de úgy tűnik, az ellen is alkalmasak lesznek a vakcinák.

Február 7-ig áll fenn a veszélyhelyzet, ha ez nem elegendő, akkor a kormány a parlament segítségével meghosszabbíthatja. Erre a rendkívüli jogrendre addig lehet szükség, amíg nem kezdődik meg a tömeges oltás.

Másfél millió család veszi igénybe a hiteltörlesztési moratóriumot, ez 3600 milliárd forintot érint, az összes hitel több mint felét. Közel félmillió vállalkozásnak tudnak segíteni a hiteltörlesztési moratóriummal.

(Telex)