A sportfogadás egyre népszerűbb a magyar játékosok között is, hiszen nem csak rendkívüli izgalmakat, hanem kellemes szórakozást is nyújthat. Sokan azonban csak a megérzéseikre hagyatkoznak a tippek beküldése során, ez pedig nem mindig kifizetődő.

Ebben a cikkben 3 olyan egyszerű szabály ismerhető meg, melyekkel könnyebben állíthatók össze a sikeres fogadási szelvények.

1. Az elemző oldalakban általában meg lehet bízni

Számos olyan szolgáltatás érhető el az interneten, melynek tanácsaival könnyebbé válik az online sportfogadás Magyarországon. Természetesen ezek sem tévedhetetlenek, amit ki is kötnek a felhasználási feltételeikben, de többségében jobb tippeket adnak, mint amit egy átlagos ismeretekkel rendelkező fogadó összeállítania.

Az ilyen oldalak mögött gyakran komoly tapasztalattal rendelkező szakértői csapat áll, akik elemzések, az előzmények ismerete és bennfentes hírek alapján állítják össze a tippeket. Sokszor prémium előfizetések mögé rejtik a legjobb ötleteket, így alapvető érdekük, hogy az előfizetőik ne hagyják ott őket. Ha pedig ingyenesen nyújtják a szolgáltatást, akkor ajánlói linkekből, reklámokból és más helyekről jön a bevételük. Ilyenkor is fontos, hogy ne csalódjanak az olvasóik, és legközelebb is visszatérjenek az oldalukra.

2. A túlzott önbizalom káros lehet

Igazán nem nehéz úgy fogadni néhány meccsen, hogy az nyereményt érjen. A nehezebb feladat hosszútávon is úgy téteket tenni, hogy pozitív legyen az eredmény. A fogadók egy jelentős része túlbecsüli a saját képességeit, és emiatt veszteségekbe hajszolja magát.

Egyes játékosok úgy vélik, hogy ismernek egy sportágat, így bátran belevághatnak a fogadásba. A hosszú távon is nyertes stratégia azonban csak részben épít az adott terület ismeretére, ennyi még a legjobb szakértőknek is kevés lenne. Ha valaki a túlzott önbizalom hibájába esik, akkor nehezebben ismeri be a tévedését, így akár a teljes pénzét is elveszítheti a felismerés előtt.

Hosszú távú célokat kell kitűzni, melyek egymásra épülnek, és így lehet előre lépni. Az első célok csak valamilyen alap dolgot fedjenek le, majd amikor ezek már teljesülnek, akkor következhetnek az összetettebb feladatok. A híres sportfogadók is mind így kezdték, és hosszú évek szívós munkájával érték el jelenlegi státuszukat.

3. Meg kell találni a megfelelő tétet és menedzselni kell a rendelkezésre álló összeget

A sportfogadás nagyon szórakoztató lehet, de csak akkor, ha a játékosok a számukra megfelelő téttel játsszanak. Az online sportfogadás ebből a szempontból ugyanúgy működik, mint szerte a világon, s hogy mekkora az ideális tét nagysága, azt mindenki egyedileg kell, hogy eldöntse.

Fel kell állítani limiteket, melynél meg kell állni még akkor is, ha nagy a kísértés a további fogadásokra. A limitek lehetnek napi, heti, havi vagy éves limitek, kezdő fogadóként érdemes inkább rövid távban gondolkodni. Ha a napi veszteség maximális mértéke meg van határozva, akkor a fogadás valóban szórakozás marad, és nem okoz mindennapi gondokat.

A tét menedzsment szintén olyan stratégia, melyet még a legnagyobb fogadók sem átallnak alkalmazni. Ilyenkor a tét nagyságát mindig a meglévő pénzösszeghez kell igazítani, amit fel kell osztani megadott darabra.

A legegyszerűbb menedzsment módszerek közé tartozik a harmadolás, ahol a fogadó a büdzséjét megadott számú (15, 21, 30 stb.) részre osztja. Ezek már kiadják egy tét maximális összegét, ezután a büdzsé harmadát fel lehet tenni a játékosnak tetsző eseményekre. Amint ezek véget érnek, és kiderül, melyik nyertes vagy vesztes, eljön az idő a büdzsé újra számolására. Ekkor ismét megtörténik a felosztás, majd indulhat egy újabb fogadási kör. Értelemszerűen, ha az előző fogadások eredménye pozitív, akkor az egy fogadásra jutó tét kissé növekszik, ellenkező esetben csökken. Ilyenkor is előfordulhat, hogy a folyamatos vesztes tétek miatt elfogy a rendelkezésre álló összeg, de sokkal kisebb eséllyel, mintha a játékos csak vaktában fogadna.