Gazdag nyári programokat kínál a gyermekeknek a Markhot Ferenc Kórház és a Gárdonyi Géza Színház.

Megnyílt a nyári napközi a Markhot Ferenc Kórházban, ahol a refektórium ad helyet a foglalkozásoknak. Az intézményben dolgozók gyermekeit három turnusban fogadják a nyáron egy-egy hétre.

A gyerekek ellátogatnak az Érsekkertbe, az egri strandra, Ózdon megnézik a legó kiállítást, kirándulnak Felsőtárkányba, Noszvajra, Egerszalókra és Parádra.

A különböző korú gyerekek napközis ellátásával, programjaik szervezésével Hankáné Kovács Petronella, Orosz Hajnalka, Pethő Laura és Tóth Krisztina foglalkoznak.

A Markhot Ferenc Kórház fontosnak tartja, hogy a kórház munkatársainak gyermekei számára biztosítson nyári napközit, ezért minden évben megszervezik az igények szerinti ellátást.

 

Fiatalok vették birtokba az egri színházat is

A „Színház a tehetségekért” című pályázat keretében napközis tábort tart a Gárdonyi Géza Színház. Tóth Levente, színművész, projektfelelős tájékoztatása szerint először nyit a társulat így a fiatalok felé. Fontos, hogy a fiatalokat behozzuk a színház misztikus világába és értő közönséget neveljünk. De abban is bízunk, hogy ezek a foglalkozások bátrabbá, felszabadultabbá teszi őket – emelte ki.

A 120 általános iskolás diák ízelítőt kap a színház világából június 18-tól négy héten át.

Topolánszky Tamás, a GG Tánc Eger vezetője a színpadi mozgás titkaiba avatja be a gyermekeket /Fotó: Gál Gábor

Minden nap más szegmensét ismerhetik meg, például Gulyás László, a Farkas Ferenc Zeneiskola igazgatója a zene és a hangszerek világába vezeti be a fiatalokat. Nagy Zoltán, a színház zenei vezetője a hangképzés mellett mesél arról, mi a zenekar szerepe az előadások során. A színház táncművészei segítségével a színpadi mozgásba, Nagy András, színművész pedig a színészmesterségbe avatja be őket.